Görme engelli öğretmenin görev aşkı öğrencilerine ışık oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2010 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda görev yapan görme engelli öğretmen Ömer Aydınalp, Öğretmenler Günü'nü öğrencileriyle kutladı. Aydınalp, istenildiği takdirde engellerin aşılıp başarılı olunabilineceğini vurguladı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü'nden 2006 yılında mezun olduktan sonra Muş'a atanan Aydınalp, doğuya geldiğinde tedirginlik çekmediğini belirtti. Aydınalp, "4 yıldan beri Muş'ta görev yapıyorum. Türkiye'nin güneyi, kuzeyi doğusu ve batısı bir bütündür. Bu noktada ben doğuda görev yapmaktan hiçbir endişe duymadım. Babam emekli bir öğretmendir. İki ablam da öğretmenlik yapıyor. Ailemizin desteğini hiçbir zaman yok sayamam. Onların desteği bizi bu noktalara getirdi." dedi.

ÖĞRETMENLERİNE LAYIK OLMAK İÇİN GAYRET SARF EDİYORLAR

6. sınıf öğrencisi Aygül Yalçın öğretmenlerinin kendileri ile yakından ilgilendiğini ve her türlü sorunlarını çözdüğünü söyledi. Yalçın, "Öğretmenimizi çok seviyoruz. Sıkıntılarımız olduğu zaman yanına gidiyoruz. Yanlış yaptığımız zaman bizi uyarıyor. Her zaman bize doğruyu göstermek için çabalıyor." şeklinde konuştu.

Öğretmenlerinin çabaları ve ilgisi karşısında mutluluk duyduklarını belirten Sümeyye Gök isimli öğrenci de onu mahcup etmemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Gök, "Öğretmenimizin bu davranışları karşısında Biz de elimizden geldiği kadarı ile onların bizlerle gurur duyması için çalışıyoruz. Onun bize olan güvenini boş çıkarmamak için çaba sarf ediyoruz." dedi.

MÜDİRE AYDIN: ÖMER ÖĞRETMEN İLE GURUR DUYUYORUM

Okul Müdiresi Melahat Aydın, Ömer öğretmenle gurur duyduğunu kaydetti. Aydın, "Ömer öğretmenimiz son derece özverili, fedakar, durumundan da anlaşılacağı gibi sorunları aşmış durumda. Çocuklar ile gönül birliği ederek başarıyı yakalamıştır. Kendisini destekliyorum ve kendisi ile gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber