TRT çalışanlarından ?sürgün' eylemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Kasım 2010 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü çalışanları, son günlerde kurumda yaşandığını iddia ettikleri sürgün olaylarını protesto amacıyla basın açıklaması yaptı. İzmir'in Alsancak Semti'nde bulunan TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 50 kadar KESK Haber- Sen üyesi TRT çalışanı, kurumda yaşanan tayin olaylarını protesto etti. TRT çalışanlarının eylemine Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de katıldı. TRT'ciler sürgünleri alkışlarla protesto etti.

Haber- Sen İzmir Şubesi tarafından hazırlanan basın bildirisini okuyan Emire Özkoç, TRT'nin de hükümetin kamu hizmetini tasfiye planından nasibini aldığını, son dönemde kadrolaşma hareketinin hızlandığını ve TRT'nin halkın kanalı olmaktan çıkarıldığını öne sürdü. Kurumda yaşananlara direnenlerin büyük baskı altında tutulduğunu anlatan Özkoç şunları söyledi:

?Toplam 33 kişinin yerleri değiştirildi, 29'u farklı illere sürüldü. Bu sürülenlerden 19'u hiçbir sendika üyesi değil. Bunların arasında emeklilik hakkını elde etmiş olanlara ?emekli olun yerinize bizden olanları atayacağız', diğerlerine ise ?kamu hizmeti yayıncılığına ve meslek ilkelerine sahip çıkmayın, doğruları söylemeyin' deniliyor. Konuşanlar cezalandırılıyor, sırada yeni tayin listesi olduğunu biliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber