Ankara'dan, bir öğretmenler günü hikâyesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2010 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Kasım Öğretmenler Günü Saat 17.00 tam mesai bitimi, yer Ankara teknik okullar bölgesi voleybol federasyonu binası çevresi, etrafında MEB in en Büyük genel müdürlüklerinin bulunduğu yer, Talim Terbiye Kurulu, EĞİTEK, Yaygın Eğitim gibi birçok Genel Müdürlüğün bulunduğu yer.

24 Kasım 2010 saat 17 Ankara da sağanak bir yağmur Milli Eğitim Bakanlığından mesaiden çıkan öğretmenler araçlarına koşarak biran önce evlerine yetişmek istiyor ama ne mümkün. Arabaları yerlerinde yok. Herkes şaşkın yağmur üzerlerine bereket gibi yağıyor, hepsi çok mutlu bugün öğretmenler günü. Kimi eşini, kimi kreşten çocuğunu alma derdinde, ama arabaları yok.

Bir süre sonra mesele anlaşılıyor. Trafik polisleri öğretmenlerimize bu mutlu günlerinde açıklama yapıyor. Voleybol federasyonu Başkanının talebi, Sayın valimizin emri doğrultusunda araçlarınızı yağmurdan ıslanıp çamur olmasın diye otoparka çektik.

Balgat Emniyet Otoparkından alabilirsiniz diyorlar. Büyük mutluluk içinde herkes otoparka koşuyor orda da ödülün maddi boyutu. Polis derneğine öğretmenler gününde Altmışar TL Otopark parası talebinde bulunuluyor.

Tabi üzerinde Türk parası taşımamaya yeminli öğretmenler kredi kartı ile bağış yapma talebinde bulununca polis ve öğretmen kucaklaşması ile dostluk ve kardeşlikleri pekiştiriyorlar. Telefonla hatırlı dostların araya konması ile kimi öğretmen on, kimi yirmi, kimi otuz, kimide altmış bonus puanla mesele halloluyor.

Böylece 24 Kasım öğretmenler gününde polis öğretmen kardeşliği pekiştirilmiş oluyor.

Şimdi sizlere ve yetkililere birkaç sorum olacak:

1- Bu çekilen araçların bulunduğu alan trafiğe açık bir alan değil park yasağı levhası da yok hangi keyfi nedenle bu araçlar çekilerek öğretmenler 24 Kasımda öğretmenler mağdur edilmiştir?

2- Voleybol Federasyonunun yapıldığı yerlerde bir yıl önce bu öğretmenler hizmet veriyordu bu binanın yeri kaç kuruşa satıldı?

3- Bu binanın inşaat ruhsatı var mı?

4-Bu binanın arazisi Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde kanundan daha güçlü kişiler mi bu binada oturuyor?

Daha yazacak çok şey var ama yorumu size bırakıyorum sayın öğretmenler. Değeriniz bu kadar ödülünüz ve gününüz kutlu olsun.

Yukarıdaki içerik, Haber Gönder bölümüne gelen iletiden oluşturulmuştur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber