Öğretmenlerinin tayin edildiğini öğrenen öğrenciler eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2010 15:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bir ilköğretim okulunda norm kadro sıkıntısı nedeniyle öğretmenlerinin başka okula tayin edildiğini öğrenen 1. sınıf öğrencileri eylem yaptı.

Hatay Nizamettin Özkan İlköğretim Okulunda gözyaşı sel olup aktı. 20 Eylül'de eğtimlerine 1-B sınıfında başlayan küçüklerin Fatma öğretmenleri okulların açılmasının üzerinden kısa süre geçtikten sonra norm kadro uygulaması gerekçesi ile 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslar arası Mücadele Dayanışma Gününde başka okula tayin edildiğini öğrendi.

Hatay Nizamettin Özkan İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğretmeni Fatma Karasolak'ın yerine Lütfü Yazar adlı erkek öğretmenin atanması hem küçüklerin hem de velilerin tepkisini çekti.

Öğretmenlerinin okulda kalması yönünde taleplerini iletmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne üç kez gitmelerine rağmen muhatap bulamadıklarını, kabul bile edilmediklerinden yakınan veliler, ?Ne yazık ki, derdimizi anlatacak bir yetkili, bir muhatap bulamıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz bizi kabul etmiyor. Okul yönetiminden de defalarca sınıf öğretmenimizin değiştirilmemesi talebimiz yine kulak arkası ediliyor ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız? dediler.

Hatay Nizamettin Özkan İlköğretim Okulu 1-B sınıfı velileri çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu, okuldan soğuduğunu bu şartlarda veli olarak evlatlarını okula göndermeyeceklerini dile getirdi.

Okul önünde gözyaşları içerisinde öğretmenlerini istediklerini söyleyen minikler biranda karşılarında öğretmenlerini görünce hep birlikte koşup ağlamaları herkesi ağlattı.

Küçüklerin gözyaşları içerisinde öğretmenlerine sarılmaları 22 yıllık eğitimci Fatma Karasolak'ı da gözyaşlarına boğdu.

Gördükleri manzaradan etkilenen veliler de bir çocukları ile birlikte gözyaşı döktüler.

Devlet memuru olması nedeniyle konuşamayacağını söyleyen 22 yıllık öğretmen, yetkililerden sorunun çözümü için yardım beklediğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber