Belediye başkanı, taş atan çocuklar yasasından yararlanarak hapis cezasından kurtuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2010 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da görevi kötüye kullanmaktan yargılanan ve daha önce hakkında 2 ayrı suçtan 10'ar ay ertelenmiş hapis cezası bulunan CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, taş atan çocuklar yasası olarak bilinen 6008 sayılı kanundan yararlanarak hapis cezasından kurtuldu.

Taş atan çocuklar yasası olarak bilinen ve CHP'nin karşı çıktığı 6008 sayılı kanun Antalya'da CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i hapis cezasından kurtardı.

Antalya'da mülkiyeti hazineye ait olan ve imar planında belediye mesire olanı olarak gözüken 1077 ve 859 parsellere eski CHP'li Muratpaşa Belediye Meclis üyesi Mehmet Yönden'in 2 katlı villa yaptırmıştı. Evcilmen, hakkında burada kaçak villa yapılmasına göz yumarak görevini kötüye kullandığı gerekçe hakkında açılan davada 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Evcilmen yine, Muratpaşa Belediyesi'nin imar planında park yeri görünmesine rağmen burada restoan yapılmasına izin verdiği gerekçesiyle açılan dava da 10 ay hapis cezasına çaptırılmıştı. Evcilmen, hakkında verilen ceza, benzer bir olayın yenilenmeyeceği kanaatine varılarak 5 yıl süreyle 'tüm hükümlerin açıklamasının geri bırakılmasına' karar verilmişti. Bu süreçte Evcilmen'in avukatı Rıdvan Yıldız da, müvekkilinin TBMM'de CHP'nin karşı çıkmasına rağmen kabul edilen ve 'taş atan çocuklar' yasası olarak bilinen 6008 Sayılı Kanun'un geçici 2. maddesi gereği baştan yargılanmasını istedi.

Yapılan başvuruyu yerinde bulan mahkeme Evcilmen'i yeniden yargılamaya başladı. Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın 2. celsesi bugün yapıldı. Kararın açıklandığı duruşmada Evcilmen hakkında daha önce verilen 2 ayrı suçtan 10'ar ay hapis cezası toplam 5970 bin TL para cezasına çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber