YAŞ'ta gündeme gelecek konular

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Kasım 2010 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kış dönemi YAŞ toplantısı üç komutanın açığa alınması tartışmalarının gölgesinde yapılacak. Erdoğan ile Koşaner'i ilk kez bir araya gelecek

Genelkurmay Karargahı'nda bugün yapılacak kış dönemi olağan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül katılıyor. Tüm orgeneral ve oramiraller de Şura üyeleri olarak toplantıda hazır bulunacak. Kış şuralarında normalde ağustosta değerlendirilen terfi ve atamalar. Ancak atama ve terfi krizine sahne olan ağustos şurasında, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'yla ilgili karara varılamamış, bir süre önce de komutanlar hükümet tarafından açığa alınmıştı. Terfi ve atamaların, TSK'da dengeleri etkileyecek olması nedeniyle bu konunun bugün gündeme gelmesi bekleniyor.

SÖZLEŞMELİ ER VE DİĞERLERİ

Uzun süredir hazırlığı yapılan 'sözleşmeli er' modelinin görüşülmesinin beklendiği kış dönemi YAŞ toplantısında tek tip askerlikle ilgili belirsizliklere de nokta konulabileceği ifade ediliyor. Füze kalkanı sisteminin Türkiye'ye yansımaları ve teknik detayları, terörle mücadele, siber tehdit, Ege'deki 12 mil tartışmaları ile modernizasyon projeleri de YAŞ'ta gündeme gelmesi beklenen başlıklar arasında bulunuyor.

Hakkı KURBAN / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber