Kadir Topbaş: Haydarpaşa yangınında ihmal var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2010 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin resmen ilan edileceği törene katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş burada Türk sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi.

Büyükelçilik konutunda vatandaşlarla bir araya gelen Kadir Topbaş, burada çeşitli açıklamalarda bulundu. Haydarpaşa tren garında meydana gelen yangın olayında itfaiyenin geç müdahale ettiği eleştirisine katılmadığını kaydeden Topbaş, çatı izolasyon çalışmalarını yürüten şirketi 'ihmal'le suçladı. Gerekli önlemlerin alınmamış olduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, bundan sonra gerekirse bu tür riskli işlerde çalışanların yanında seyyar yangın söndürücü tüpler bulundurmasını istedi.

İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasının önemine de değinen Kadir Topbaş, bunun özellikle milli ve tarihi değerlerin yeniden keşfine katkı yaptığını vurguladı. Topbaş, kültür başkenti olmanın Türkiye'de özellikle İstanbul'da bazı değerlere 'ciddi anlamda farkındalık' oluşturduğunun altını çizdi.

İSTANBUL'DA BİSİKLETE BİNME KÜLTÜRÜ YOK

Bir soru üzerine İstanbul'un trafik sorununa da değinen Kadir Topbaş, İstanbul'un topografik yapısının bisiklet kullanımına müsait olmadığını ve bunun ayrıca bir şehir kültür meselesi olduğunu vurguladı. Roma'da insanların arabaları yerine motosiklet tercih etmelerinin sebebini buna bağlayan Topbaş, "İstanbul'da bisiklet kullanma kültürü yok." dedi. İBB Başkanı Topbaş, elektrikli araçlar için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin resmen ilan edileceği törene katılmasının ardından yarın sabah Türkiye'ye dönecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber