Anneye, 24 ay ücretsiz izin hakkı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Borçların yeniden yapılandırılması için hazırlanıp TBMM'ye gönderilen ?Torba Yasa Tasarısı?nın içindeki memura uzun süreli ücretsiz izin ayrıntıları dikkati çekti. 3 yaşını doldurmamış bir çocuğu evlatlık alan memur 24 aya kadar ücretsiz izin yapabilecek. Görevdeyken saldırıya uğrayan memur, 18 aya kadar ücretsiz izin yapabilecek. Eşi yurtdışında eğitim veya çalışmaya giden memurda ücretsiz izin süresi 8 yıla kadar çıkabilecek.

KAMUOYUNDA ?borçların yeniden yapılandırılması? olarak bilinen torba yasa, 113 maddesiyle Meclis'e sunuldu. Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasından bazı kamu kurumlarının İstanbul'a taşınmalarına, evlat ediniminden özürlü istihdamına kadar birbirinden farklı birçok düzenleme içeren tasarıya göre, ücretsiz izin konusunda memura pekçok olanak tanınanacak. Eşi yurtdışına okumaya giden memur 8 yıl ücretsiz izin alabileceği gibi, saldırıya uğrayan memur da 18 ay izin yapabilecek. Tam adı ?Bazı Kamu Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı? olan tasarıdaki bazı düzenlemeler şöyle:

Babaya 24 ay izin

Kadın memura toplam 16 haftalık doğum izni verilecek. Çoğul gebelikte buna iki hafta daha eklenecek. Süt izni süresi artırılıyor.

Doğum yapan memura analık izni süresinin bitiminden, eşi doğum yapan memura ise doğum tarihinden itibaren 24 aya kadar aylıksız izin verilecek.

Memurlara görevlerinden dolayı saldırıya ve kazaya uğramaları halinde verilen izinlerden sonra sağlık kurulu raporuyla belgelemeleri halinde 18 aya kadar aylıksız izin verilebilecek.

Evlatlık alana 24 ay izin

3 yaşını doldurmamış bir çocuğu evlat edinen memurlar, 24 aya kadar aylıksız izne ayrılabilecek.

Burslu olarak ya da bütçe imkanlarıyla yetiştirilmek üzere yurtdışına gönderilen veya sürekli görevle atanan memurlar veya yurtdışına kamu kurumlarınca gönderilen öğrencilerin memur eşlerine, 8 yılı geçmemek üzere görev veya öğrenim süresinde aylıksız izin verilecek.

5 hizmet yılını tamamlayan memura, en fazla 2 defada kullanılmak üzere, toplam 1 yıla kadar aylıksız izin kullandırılabilecek.

Yurtdışında görev alacak görevlilere yabancı resmi kurumlarda 10 yıla, uluslararası kuruluşlarda ise 21 yıla kadar ücretsiz izin imkanı sağlanacak.

Muvazzaf askerliğe ayrılan memurlar askerlik süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız izinli sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber