Geç geldiği iddia edilen ambulans görevlilerine tepki/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de motosikletiyle acil ilaç taşıyan Ercan Somuncu (37), iddiaya aşırı hızla seyreden bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Otomobiliyle Somuncu'ya çarpan Osman Yılmaz (25), haber verdiği ambulansın gelmemesi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Sık sık yaralı Somuncu'nun nabzının atıp atmadığını kontrol eden Yılmaz, "Abi, Allah'ını seviyorsan kalk ya" diye haykırdı. Görgü tanıkları ambulansın kazadan yarım saat sonra kaza yerine ulaştığını öne sürdü.

Yeni Şile Yolu Üsküdar istikametinde 10.20 sularında meydana kaza görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti: Ümraniye'de bir ecza deposunda (Hedef Ecza Deposu) kurye olarak çalışan Ercan Somuncu, bir eczanenin talep ettiği ilaçları alarak 34 YL 4267 plakalı motosikletine bindi. Şile Yolu'nu kullanarak eczanenin bulunduğu Yavuztürk Mahallesi'ne doğru yol alan Somuncu'nun kullandığı motosiklete, aynı yöne doğru giden Osman Yılmaz'ın kullandığı 34 EN 0591 plakalı otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan motosiklet, bariyerleri aşarak yolun kenarındaki kanalete uçtu. Kazada, motosikletin sürücüsü Somuncu ağır yaralanırken, kuryeye çarparak yaralanmasına neden olan Osman Yılmaz da otomobilinden inerek Somuncu'nun yanına koştu. Kazayı görerek yardıma koşan vatandaşlar,polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

SIK SIK NABZINI KONTROL ETTİ

Somuncu'nun ağır yaralanmasıyla yıkılan sürücü Yılmaz, sık sık yaralının yanına giderek nabzının atıp atmadığını kontrol etti. Kazanın üzerinden yaklaşık yarım saat geçmesine rağmen ambulansın gelmemesi üzerine Yılmaz gözyaşlarına boğuldu. Somuncu'nun başında ellerini iki yana açarak "Abi, Allah'ını seviyorsan kalk ya" diye haykıran Yılmaz polisler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Polislere motosikleti görmediğini belirten Yılmaz, "Sağ taraftan geldiğini sanıyorum. Bir anda ona çarptım. Ne olduğunu anlamadım. İnşallah ölmez" diye konuştu.

VATANDAŞLAR SAĞLIK EKİBİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Kazayı gören bir vatandaş, kazanın 10.20 sularında meydana geldiğini, '112 Hızır Acil'i arayarak bilgi verdiğini öne sürerek, "Şu anda 10.43 olmuş durumda ve hala ambulans gelmedi. Gazeteciler bile ambulanstan önce burada oldu. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bu çevrede üçü özel 4 hastane olduğunu hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

AMBULANS YAKLAŞIK YARIM SAATTE GELDİ

Kazanın meydana geldiği Şile Yolu'nun merkezi bir yerde olmasına rağmen, kaza yerine ilk ambulans kazadan yaklaşık yarım saat sonra geldi. Somuncu'ya ilk müdahale yapılırken, ikinci bir ambulans daha kaza yerine ulaştı. Vatandaşlar bu duruma da tepki göstererek "Neden bu kadar geç kaldınız" diye konuştular. Ambulansa konularak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Somuncu tedaviye alındı. Hastane görevlileri, Somuncu'nun hastaneye getirildiğinde nabzının atmadığını, yapılan müdahaleyle kalp atışının sağlandığını belirttiler. Ameliyata alınan Somuncu'nun hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

BENİM BAŞIMA GELEBİLİRDİ

Ercan Somuncu ile aynı işyerinde çalıştığını anlatan Ahmet Usta, kazanın kendi başına da gelebileceğini belirtti. Acil ilaç dağıtımı yaptıklarını anlatan Usta, sözlerine şöyle devam etti:

"İki ayrı adresin acil ilaç talebi vardı. Bu ilaçlar kutulara konulmuştu. Ercan'ın Yavuztürk Mahallesi'ne taşıdığı ilaçları ben götürücektim. Yine de kararı ona bıraktım. O Yavuztürk'e götürülecek kutuyu aldı ve yola çıktı. Belki de; o kutuyu ben alsaydım, bu kaza benim başıma gelecekti."

Ercan Somuncu'nun 900 TL maaşla çalıştığı, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Somuncu'ya çarparak ağır yaralanmasına neden olan Osman Yılmaz gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber