Polise çarpan ABD'li asker serbest

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Aralık 2010 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, yaya olarak devriye görevi yapan 2 polise çarparak yaralanmalarına neden olan İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li asker 28 yaşındaki William Theodis, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Sarıçam İlçesi'ne bağlı İncirlik Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde dün gece meydana gelen kazada, alkollü olduğu öğrenilen ABD'li asker, kullandığı aracın direksiyon kontorülünü kaybedince devriye görevi yapan polis memurları Mustafa Yıldırım ve Mehmet Belikırık'a çarptı. Yaralanan polisler kaldırıldıkları Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken sürücü Theodis, kazanın ardından 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na sığındı. Yasal işlemlerin ardından gözaltına alınan Theodis, polisteki sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Amerikalı sürücü, çıkarıldığı adliyede nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaralı polislerin ise tedavileri devam ediyor.


Salih ÜÇTEPE

ADANA'nın Sarıçam İlçesi İncirlik Mahallesi'nde alkollü olan Amerikalı askerin kullandığı otomobil, kontrolden çıkarak yaya devriyesi yapan iki polise çarptı. Kazada, biri ağır iki polis yaralanırken, 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na sığınan Amerikalı asker gözaltına alındı.

Kaza, bugün saat 01.00 sıralarında Sarıçam İlçesine bağlı İncirlik Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Alkollü olduğu öğrenilen Amerikalı asker William Theodis, aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek yaya devriye görevi yapan polis memurları Mustafa Yıldırım ve Mehmet Belikırık'a çarptı. Kazada, polis memurları yaralanırken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye, çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı polis memurları ambulanslarla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Mustafa Yıldırım'ın durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kazanın ardından yoluna devam eden araç sürücüsü William Theodis ise 1 kilometre uzaklıktaki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na sığındı. Nizamiyede yakınında park edilen araç, bölgede görevli asayiş ekibi tarafından tespit edildi. Bir süre sonra William Theodis, polis ve üs görevlileri tarafından muhafaza altına alındı. Yaklaşık 40 dakikalık yasal işlemlerinin ardından William Theodis ve yanındaki oğlu Lester Aaron, sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Ardından da William Theodis'in alkol oranının belirlenmesi için Adana Numune Hastanesi'nde kan örneği alındı.

William Theodis ve oğlu Lester Aaron işlemlerin ardından ifadesi alınmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber