Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün tüm bürokratları değişecek

Haber Giriş : 21 Mart 2005 04:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivil havacılıkla ilgili tasarının kanunlaşması durumunda, mevcut Genel Müdür Topa Bilgettin Toker başta olmak üzere, birçok daire başkanı ve şube müdürünün işlerine son verilmiş olacak.

Meclis Başkanlığı'na sunulan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri hakkında yeni kanun tasarısı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde krize yol açtı. Genel Müdürlük bürokratları "Kanunda bazı değişiklikler yapılmazsa genel müdürlükte çalışacak kimse kalmayacak" dediler. Bu kanunun yasalaşması durumunda, mevcut Genel Müdür Topa Bilgettin Toker başta olmak üzere, birçok daire başkanı ve şube müdürünün işlerine son verilmiş olacak.

Kanun tasarısının Genel Müdür Yardımcılığı, daire başkanlığı ve temsilciliklerde müdürlüğe atanmak için koşullar ortaya koyan 21. maddede, "Havacılık, uçak/uzay, makine, elektrik elektronik, mekatronik, bilgisayar, endüstri, fizik, meteoroloji mühendisliği, hukuk, iktisat, maliye, işletme ve kamu yönetimi dalında en az 4 yıllık örgün eğitim veren yüksek öğretim kurumlarından mezun olduktan sonra sivil havacılık alanında en az beş yıllık deneyime sahip olmak ve iyi derecede İngilizce dili bilme şartı aranır" denildi. Kurumda bu maddede belirtilen üniversitelerden mezun olan, 5 yıl boyunca havacılık sektöründe yer alan ve iyi derecede ingilizce bilen bürokrat sayısının 2 ya da 3'ü geçmemesi endişe yarattı. Yıllardır havacılık alanında hizmet veren bürokratlar, "Bu kanun yasalaşırsa, bunca yıllık emeğimiz sona erecek. Üniversite mezunuyuz, iyi derecede İngilizcemiz var ama koşulların içinde yer alan üniversiteden mezun değiliz. Bu durumun düzeltilmesi lazım. 1 milyar 400 milyon maaş vererek bu aranan özelliklerde personeli bulmak ve kuruma kazandırmak imkansız" diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Kanun ne getirecek?

Sivil Havacılık'taki bazı bürokratların görevlerini sona erdirecek olan kanun tasarısı bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Tasarı ile 20 havacılık uzmanı, 20 havacılık uzman yardımcısı, 5 kontrol pilotu, 40 mühendis ve 5 hava trafik kontrolörü kadrosu ile çeşitli kadroları içeren 64 yeni kadro ihdas edilirken, 21 kadro da iptal ediliyor.

Yeni temsilcilikler kurulacak

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı kamu tüzel kişiliğine haiz, özel bütçeli bir Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yeniden teşkilatlanmasını amaçlayan tasarı, Genel Müdürlüğün, merkez teşkilatı ile doğrudan merkeze bağlı İstanbul ve Antalya temsilciliklerinden meydana gelmesini düzenliyor. Sivil havacılık faaliyetlerinin yoğun olduğu illerde Bakan onayı ile sayısı 4'ü geçmemek üzere yeni temsilcilikler kurulmasına olanak sağlayan tasarı, Genel Müdürlüğün görev ve yetkilerini yeniden belirliyor.

Sınavla uzman yardımcısı geliyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde havacılık uzmanı ve havacılık uzman yardımcısı istihdam edilecek. Uzman ve uzman yardımcısı olarak atanmak için devlet memuru olma şartlarını taşımalarının yanı sıra yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerecek. Genel Müdürlükte personel, idari hizmet sözleşmesiyle istihdam edilecek. Genel Müdürlük, görev kapsamı içinde kalmak kaydıyla bedeli karşılığında sözleşmelerle hizmet yapmaya veya yaptırmaya yetkili olacak.

Kanunla yeni daire başkanlıkları geliyor

Tasarı ile Genel Müdürlüğün ana hizmet birimlerini yeniden düzenlenirken, birçok yeni daire başkanlığı getiriliyor. Buna göre, Uçuş Standartları Daire Başkanlığı, Hava Ulaşım Daire Başkanlığı, Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı, Hava Alanları Daire Başkanlığı, Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı oluşturuluyor.

Uçuş Standartları Daire Başkanlığı: Sivil havacılık faaliyetlerinde bulunmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere verilecek izin, ruhsat ve diğer yetkilendirmelerin esaslarını ve şartlarını uluslararası standartlara uygun olarak düzenleyecek.

Hava Ulaştırma Daire Başkanlığı: Tüm uçuş operasyonlarının milli kurullar, ikili ve çok taraflı anlaşmalar ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılmasını sağlamak ve denetlemekle görevli olacak.

Hava Alanları Daire Başkanlığı: İnşa edilecek sivil havaalanları, helikopter iniş-kalkış alanları, deniz hava tesisleri ve sivil havacılıkta kullanılacak her türlü iniş-kalkış pistinin yer seçimine ait kriterleri belirleyecek ve denetleyecek.

Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı: Sivil havacılık güvenliğini tehdit eden her türlü yasadışı müdahalelerin önlenmesi için gerekli tedbirleri almakla sorumlu olacak. İlgili sertifika ve eğitimleri tamamlayanlar sivil havacılık alanında en az 3 yıl çalışmış olanlar "teknik denetçi" olarak görevlendirilebilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber