YAŞ mağdurlarına yasal düzenleme yolda

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Aralık 2010 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Milletvekili Cevdet Erdöl, YAŞ kararıyla TSK'dan atılanların mağduriyetinin giderilmesi için yasal düzenleme yapılacağını söyledi. CHP'li Çakır ise yasanın bu hafta içinde çıkarılmasını teklif etti.

AYNUR EKİZ/ANKARA

AK Parti Trabzon milletvekili Cevdet Erdöl, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları mağduru askerlerin mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma yürüttüklerini anlatarak, "Uyum yasaları çerçevesinde kapsamlı bir düzenleme mutlaka hayata geçirilecektir" dedi. Adaleti Savunanlar Derneği (AS-DER) ve Eylül-Der tarafından Ankara'da 'Darbelerin Asker Mağdurları Paneli' konulu düzenlendi.

DARBELERDEN UTANIYORUM

Panelde konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, darbelerin kronolojisini tutmaktan utandığını belirterek "Bunun için alınması gereken hangi tedbirler alınacaksa ben varım" diye konuştu. Kanunların üzerinde çok iyi bir şekilde düşünülerek hazırlanması gerektiğinin altını çizen Erdöl, "Uyum yasaları çerçevesinde kapsamlı bir düzenleme mutlaka hayata geçirilecek" dedi.

ON BİNLER DARBE MAĞDURU

Türkiye'de yaşanan darbelerin binlerce kişiyi mağdur ettiğini belirten AS-DER Başkanı Nevzat Tarhan da sadece 28 Şubat sürecinde 10 bin mağdur olduğunu düşündüklerini söyledi. Genelkurmay'ın merkezi kadrolarının yüzde 60'ının güvenlikten sorumlu olduğuna belirten Tarhan, "Genelkurmay'ın iç güvenliğe bu kadar kadro ayırması olağan bir durum değil. Busorgulanmalı" diye konuştu.

BERAAT ETTİK AMA...

Panele konuşmacı olarak katılan Gazeteci Rahmi Yıldırım ise ordudan ihraç edilenlerin yaşadığı trajik olayları anlatarak, "Biz adam öldürme sanatını öğrenmek üzere eğitildik. Adam öldürmeyi beceremediğimiz için bizi attılar. Hiçbir soruşturma yapılmadan işkence altında sorgulandık, yargılandık. Beraat ettik. Beraat ettiğimizle kaldık" şeklinde konuştu.

CHP DE DESTEK VERECEK

Edirne Milletvekili Rasim Çakır ise Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasının YAŞ mağdurlara hiçbir hak getirmediğini iddia etti. Çakır şöyle konuştu: "Bu mağduriyeti gidermenin tek bir yolu var. O da Meclis'ten bir kanun teklifinin geçirilmesi. Hazırlanmış bir kanun teklifi var. Benim de bir hazırlığım var. 2 maddelik bir kanun teklifi. Parlamentonun 15 dakikasını alır. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber