Bakan Yazıcı, 68/B'deki düzenlemeyi savundu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Aralık 2010 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, özel sektörde çalışanlara devlette üst düzey bürokrat olma kapısını açan düzenlemeyi savundu.

Yazıcı, ?Muhalefetin tepkisi yersiz. Özel sektörde çalışanlar düşman askeri değil. Yetenekli isimleri devlete getiremiyorsunuz? dedi. TBMM'de yasalaşmayı bekleyen torba tasarıya, özel sektörden devlete geçenlere en az 6 yıl devlet kademelerinde görev yapmış olma şartını kaldıran düzenleme konulmuştu. Muhalefetin eleştirdiği bu düzenlemenin mimarı olan Yazıcı, gerekçelerine Hürriyet'e şöyle açıkladı:

Özel sektör de başarılı

?Özel sektörde başarılı olan kişilerin devlette görev verilmesi konusundaki itirazları anlamıyorum. Bir kere özel sektörde çalışanlar düşman askeri değil. Çok başarılı, deneyimli, yetenekli bir kişiyi tespit ediyorsunuz. Devlette deneyimi yok diye göreve atayamıyorsunuz. Biz bunu kaldırmak istiyoruz. Göreceksiniz zaten o kadar çok kadro geçişi olmayacak.?

Bürokratları kamçılar

Bu düzenlemenin devlette görev yapan bürokratlar açısından da kamçılayıcı olacağını söyleyen Bakan Yazıcı, ??Nasıl olsa bizden başkası olamaz' duygusundan kurtulacaklar. Daha verimli, performanslı çalışma sergileyecekler. Bir dizi çalışmayı Meclis'e gönderdik? dedi. Uzman kadrolarıyla ilgili çalışmanın da çok tartışıldığını söyleyen Bakan Yazıcı şunları söyledi: ?Uzmanı olmayan kurumlar bile uzman kadrosu istedi. ?Bizi de bu statüye katın' diye her taraftan talep geliyor. Başımıza dert oldu. Zamanlaması açısından bir sorun olabilir. Seçim öncesine denk gelmesi belki sıkıntı yarattı. Şimdi bu eşitleme ve tek bir statüye alma işinden toptan vazgeçebiliriz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber