Gelir İdaresi'nde uzlaşma arayışı sürüyor

Haber Giriş : 21 Mart 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF'nin yeni stand-by'ın imzalanması için ön şartlarından biri olan Gelir İdaresi Yasa Tasarısı üzerinde TBMM'de oluşturulan alt komisyonda uzlaşma arayışı sürüyor.
Geçen hafta sivil toplum örgütlerini dinleyen alt komisyon yarın da Vergi Konseyi Başkanı Mustafa Uysal'ı dinleyecek.

Maliye Bakanlığı'nın çalışanların tepkileri üzerine şef ve müdür yardımcısı kadrolarının yasada yer alması başta olmak üzere bir iki değişiklikle komisyonda düzeltilmesi istemine karşın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda AKP'li üyelerin de oylarıyla alt komisyona sevkedilen Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'yla ilgili çalışmalar sürüyor.

Maliye Bakanlığı, Başbakanlık'ta taslaktan çıkarılan vergi dairesi müdür yardımcıları ve şefleriyle ilgili kadroları yeniden oluşturulması gibi bir kaç değişiklikle tepkilerin giderilmesine çalışırken, Gelirler Genel Müdürlüğü çalışanlarının, özlük hakları ve maaşlarıyla ilgili kaygılarının sürdüğü belirtiliyor.

Alt komisyona sevkedildi

Özellikle Maliye çalışanlarından eleştiri alan ve sendikaların protesto ettiği tasarı geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan alt komisyona sevkedilmişti.

IMF, yeni stand-by anlaşmasının imzalanması için Bankacılık Kanunu'nun yasalaşmasını, Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nın Meclis'ten geçmesini ve Sosyal Güvenlik Yasa Taslağı'nın Meclis'e sevkini bekliyor.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber