E-okul şifresini kırıp notları yükselttiler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Aralık 2010 14:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DİYARBAKIR'da öğretmenlerin kimlik bilgilerini elde ettikten sonra, ?e-okul' şifrelerini kırarak, düşük notlu öğrencilerin notlarını yükselten 25 lise öğrencisi savcılıkta ifade verdi. Bazı öğrencilerin para karşılığı arkadaşlarının notlarının yükselttiği ileri sürüldü.

Ziya Gökalp Lisesi'nde bir öğretmen geçen Haziran ayında öğrencilerine verdiği notların değiştirildiğini görünce okul yönetemine başvurdu. Okul yönetiminin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi vermesi üzerine konu Cumhuriyet Savcılığı'na iletildi. Savcılığın sürdürdüğü soruşturmada çeşitli okullarda öğretmenlerin kimlik bilgilerini elde ettikten sonra e-okul şifrelerinin kırıldığı ve notların değiştirildiği belirlendi. Soruşturmada bir grup öğrencinin para karşılığında notu düşük öğrencilerin notlarını yükselttiği ve bu işlemleri karne dağıtımından 2-3 gün önce yaptıkları tespit edildi.

Savcılığın talimatıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, notları yüksettiklerini belirlediği 25 lise öğrencisini okullarından alarak savcılığa çıkardı. Çocuklarla ilgili soruşturmaları yürüten savcı tarafından ifadeleri alınan öğrenciler, suçlamaları reddetti. Bir öğrencinin Ziya Gökalp Lisesi'nde para karşılığı not yükselten bir çete olduğunu söylediği öne sürüldü. İfadeleri alınan 25 öğrenci daha sonra serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber