Kastamonu'da 157 köy yolu ulaşıma kapandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2010 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Kastamonu-Ankara karayolunun Ilgaz Geçidi'nde sabah saatlerinden bu yana ulaşım sağlanamıyor. Ilgaz Dağı ve yüksek kesimlerde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı, geç saatlerde kent merkezini de etkisi altına aldı. Kent merkezinde yer yer 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı. Kastamonu-Ankara karayolunun 50. kilometresindeki Ilgaz Geçidi, kar yağışı sonucu saat 03.00 civarında çok sayıda aracın kaymasıyla trafiğe kapandı. Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla trafiğe açılan yol, saat 06.00 sularında yeniden ulaşıma kapandı.

Yolun trafiğe açılması için bölgede çalışmalar halen sürerken, birçok aracın bölgede mahsur kaldığı öğrenildi. Ayrıca, kar yağışı nedeniyle Kastamonu-Taşköprü karayolunda trafik tek şeritten sağlanıyor.

Yağış nedeniyle merkez, Araç, İhsangazi, Tosya, Taşköprü ve Hanönü ilçelerine bağlı toplam 157 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber