Bürokraside seçim toto dönemi erken başladı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Aralık 2010 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın devamsız milletvekilleri için söylediği ?yollarımızı ayırırız' sözü, bürokratları hareketlendirdi. 12 Haziran'da milletvekili adayı olmak isteyen bürokratların seçim bölgelerinde nabız yokladığı belirtiliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devamsızlık yapan milletvekilleri için söylediği ?Bize acı çektirenlerle yolumuzu ayırırız? sözleri milletvekilliği hayali kuran ekonomi bürokratlarını da heyecanlandırdı. 12 Haziran tarihinde yapılacak milletvekili seçimleri için, Ankara'da birçok ekonomi bürokratı nabız yoklamaya başladı. Artık ekonomi kulislerinde, ekonomi politikalarından çok, kimlerin milletvekili adayı olacağı konuşuluyor.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Ekonomi bürokrasisinden, milletvekili adaylığı için isimleri geçen tepe yöneticilerin başında, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, BDDK İkinci Başkanı Ahmet Şirin, TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın geliyor. Söz konusu ekonominin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Maliye Bakanlığı'ndan, Hazine'den, kamu bankalarından genel müdür yardımcısı ve daire başkanı düzeyinde birçok bürokratın milletvekili adaylığı için nabız yokladığı ifade ediliyor. Bazı milletvekili aday adayı bürokratların, seçim bölgelerinde nabız yokladıkları, bazı bürokratların ise aday olmayı düşündüğü ildeki milletvekillerin devamsızlık durumlarını araştırdıkları ve buna göre hareket ettikleri bildirildi. Bu durum bürokratlar arasında çeşitli esprilere konu oldu.

16 milyar $'lık özelleştirmenin vekili

Türkiye'nin, 16 milyar doları bulan enerji dağıtım özelleştirmelerinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun büyük payı var. Koltuğu Metin Kilci'den devralan Aksu, dağıtım ihalelerinin tamamını ?vekil' olarak yaptı. Bu durum hem kurum içinde hem de ihalelerde Aksu'yu zor durumda bıraksa da, Aksu asaleten atanamaması ile ilgili yorum yapmıyor ama yakın çevresi moralinin bozuk olduğunu, kurum içinde ÖİB'ye dışarıdan atama yapılacağı iddialarının ortaya atıldığını söylüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber