Akraba-i taalukat üniversitesi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'nde akademik kadrolar için tercih edilen isimlerin daha çok dekan ve yüksekokul müdürlerinin birinci derece akrabaları olduğu öne sürüldü

YAKUP BULUT ANKARA

Akdeniz Üniversitesi'nde araştırma görevlisinden, dekana kadar çok sayıda kadroya yapılan atamalardaki akrabalık ilişkileri dikkat çekerken ?Akraba-i Taallukat Üniversitesi? yorumlarına neden oldu. Mühendislik Fakültesi dekanının kızı Ziraat Fakültesi'ne, Teknik Bilimler MYO Müdürü'nün kızı da babasının müdürü olduğu okula öğretim görevlisi alındı.

DEKANIN KIZI, DANIŞMANIN OĞLU

Rektör Danışmanı emekli albay Akın Akçal'ın oğlu Arif Nihat Akçal öğretim görevlisi olarak Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda göreve başladı. Üniversitenin kreş müdürü emekli öğretmen Kumral Özkaranfil'in oğlu Saygın Atakan Fen-Edebiyat Fen Fakültesi Dekanlığı Mali İşler Bürosu'na personel olarak alındı. Rektör Yardımcısı Prof. Meral Gültekin'in kızı Ayça Pamukçu Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'ne uzman olarak yerleştirildi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feramuz Özdemir'in kızı Buse Özdemir Ziraat Fakültesi'ne araştırma görevlisi olarak alındı. Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Önal'ın kızı Kamile Ulukapı da önce Fenike MYO'na öğretim görevlisi olarak başlarken daha sonra babasının müdürü olduğu okula yardımcı doçent olarak alındı. Rektörün özel kalem müdürü Teoman Kulaksız'ın eşi Adalet Kulaksız sosyal tesisler mali müşaviri oldu. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Özant Gönülal'ın eşi Tijen Gönülal sosyal tesisler müdür yardımcısı olurken, Genel Sekreter Yardımcısı Lütfi Küçükkubaş'ın kızı hastanede işletme mezunu fatura Tahakkuk Servisi şefi olarak alındı. Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Aydın Özdemir'in ağabeyinin de aynı daireye atanması dikkat çekti.

REKTÖRÜN YEĞENİ DEKANLIĞA

Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin yeğeni olan Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Eğitim Bilimler Fakültesi Dekanı olarak atanırken, Türkkahraman ayrıca Rektör tarafından ÖSYM İl Sınav sorumlusu olarak görevlendirildi. ÖSYM il sınav sorumluları ilde yapılan her sınav başına ortalama 2 bin TL gelir sahibi. Birçok araştırma görevlisinin üniversitedeki mevcut yöneticilerin eş ya da çocukları olduğu iddiasının YÖK'e de şikayet edildiği belirtildi. YÖK'ün konuyla ilgili iddiaları incelediği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber