Askeri casusluk soruşturmasında tahliye talepleri reddedildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri casusluk ve şantaj soruşturmasında tutuklu sanıkların tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Kararı Balyoz soruşturması sırasında emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 19 sanığın tahliyesine karar veren hakim Oktay Kuban verdi.

Ergenekon soruşturması savcılarından Fikret Seçen tarafından yürütülen Askeri casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında tutuklanan 8 şüphelinin avukatları, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban'ın nöbetçi olduğu geçtiğimiz hafta tahliye talebinde bulunmuşlardı. Taleplere ilişkin kararını veren Kuban, soruşturma kapsamında evinde yapılan aramalarda ?devletin güvenliğine ilişkin gizli bilgiler' ele geçirildiği belirtilen emekli Albay İbrahim Sezer ile Teğmen Emrah Küçükakça'nın da aralarında bulunduğu 8 şüphelinin tahliye talebini reddetti.

Hakim Kuban, Balyoz soruşturması sürecinde aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Emekli Korgeneral Engin Alan'ın da bulunduğu 19 şüpheliyi tahliye etmesiyle gündeme gelmişti. Poyrazköy davasına da giren Kuban, duruşmalarda sanıkların tahliyeleri yönünde şerh koymuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber