Yargıda kooperatif vurgunu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli hakimin görevdeyken başkanı olduğu yapı kooperatifinde gerçekleşen 2 milyon TL'lik vurgun ortaya çıktı. Çoğu, hakim, yargıtay üyesi ve savcılardan oluşan 191 üye, kişi başı 61 bin TL dolandırılmış

İZMİR'de emekli bir hakimin görevde olduğu dönemde başkanlığını yaptığı ve üyeleri arasında başsavcı, hakim ve savcıların da bulunduğu kooperatifle ilgili muhasebeci Ahmet Basan'ın yaptığı ihbarla soruşturma başlatıldı. Sonunda kooperatif başkanı olan emekli Hakim Turhan N.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında 'rüşvet, görevi kötüye kullanma, kooperatif kanuna muhalefet' suçlarından dava açıldı.

MUHASEBECİ İHBAR ETTİ

İzmir Adalet Komisyonu eski Başkanı emekli hakim Turhan N., 2006'da Karşıyaka'daki Karya Kooperatif'in başkanlığını üstlendi. Başsavcı Emin Özler ile aralarında savcı, hakim, yargıtay üyeleri, bürokratlar, büyükelçiler ve işadamlarının bulunduğu 191 kişi ev sahibi olabilmek için üye oldukları kooperatifte dolandırıldılar. Savcı Uğurcan Sevinç'in hazırladığı iddianamede, 191 üyenin kişi başı 64 bin 384 TL zarara uğratıldığı, zararın faizleriyle birlikte yaklaşık 2 milyon TL'yi bulduğu belirtildi.

Cumhur ERKEK-İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber