Silah çetesinin iş bitiren hakimi telekulağa yakalandı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 08:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

?Av Mevsimi? operasyonunda alamayan kişilere büyük paralar karşılığı silah ruhsatı temin eden şebekeyle ilgili çok ilginç detaylar ortaya çıktı. Şebekenin elebaşı eski polis O. A.'ın bu işle büyük bir servet kazandığı belirlendi. İddiaya göre, 2003 yılında Büyükçekmece Emniyet Müdürlğü Silah Ruhsat Bürosu'nda görev yaparken istifa eden ?ünlülerin silahçısı? A., bağlantılarının büyük bölümünü polislik döneminde gerçekleştirdi. Polislik döneminde resmi kazancına göre çok lüks bir yaşam tarzı sürdüğü öğrenilen A., istifanın ardından iki silah dükkanı açtı. A., büyük paralar karşılığı silah ruhsatı alamayan kişilere ruhsat verilmesini sağlıyordu. A.'dan ruhsat almak isteyen kişilerin hastaneye gitmesine bile gerek kalmıyor, çete sahte doktor kaşeleri ile sahte raporlar hazırlıyor ve işlemler bu raporlarla yapılıyordu. Piyasada çok tanındığı için silah almak isteyen ünlülerin birbirine tavsiye ettiği A.'ın 20 milyon dolarlık bir servet elde ettiği öne sürüldü. Polisin 1,5 yıl önce başlattığı teknik takip sonucu çetenin adli bağlantısı da tespit edildi.

Lüks düşkünü, alemci hakim

Çete lideri A.'ın Büyükçekmece Hakimi İ. K. ile bağlantılı olduğu ve K.'nın çeteden para ve lüks eşyalar aldığı ortaya çıktı. A.'dan ödemeleri için sürekli para talep eden hakim K., bazen lüks eşya bazen de alem yapmak istiyordu. Polis takibinde K. ve A.'ın hayat kadınları ile yaptıkları fuhuş alemleri de görüntülendi. Vekaletleri olmadığı halde bazı dosyalara bakmak isteyen ve dosyalardan belge almak isteyen avukatların da K.'ya başvurduğu öne sürüldü. K.'nın kapısını çalan herkesten küçük işler karşılığı pahalı cep telefonları istediği ve topladığı cep telefonlarını bir berbere vererek satmasını sağladığı öne sürüldü. K.'nın son olarak berbere 70 cep telefonunu satması için verdiği tespit edildi. Bakanlığın önümüzdeki günlerde K. hakkında hakkında soruşturma açması bekleniyor.

?Bana acil 10 bin dolar'

Polisin çete lideri O. A.'a yönelik yaptığı teknik takipte hakim K. ile yapılan telefon görüşmelerine VATAN ulaştı. İşte o telefon görüşmleri.

İK: Bana bir 10 bin dolar ver acil.

OA: Ne yapacaksın?

İK: Sormayacaksın, sadece vereceksin.

İK: 700 liralık bir çanta var sana almanı sölemiştim. Ne çantayı aldın, ne de parasını gönderdin...

OA: Şimdi para konuşma sonra bakarız.

İK: Sen sakıncalı adamsın. Seninle telefonda konuşmak da suç ama neyse gene konuşayım.

İK: Bakabildin mi o kadının işlerine

OA: Evet itirazı kabul ettiler

İK: Şimdi ben onlarla görüşeyim mi?

OA: Bu konuyu sonra görüşürüz

İK: Bana 10 bin dolar gönder o zaman

OA: Şuan müsait değilim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber