'Akıllı Kart' projesi revize edildi

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 17 Aralık 2010 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri için tasarlanan "Akıllı Kart" projesi, OYAK Bank'ı Hollandalı ING Bank'ın alması nedeniyle revize edildi. Proje, yerli bir firma olan GATE Elektronik şirketine verildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre proje, satılışı öncesinde OYAK Bank'a verilmişti. Ancak Genel Kurmay Başkanlığı "güvenlik" gerekçesiyle projenin ING Bank tarafından yürütülmesini uygun bulmadı. Ordu mensuplarının kullanacağı tek kart üzerirnde kimlik bilgilerinin yanı sıra sağlık, sayısal, imza ve elektronik cüzdan gibi fonksiyonlar bulunacak.

Savunma Sanayisi icra Komitesi'nin son toplantısında proje yerli firma GATE Elektronik şirketine verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli için üretilecek ve üzerinde 32 kilobaytlık mikro işlemci bulunan kartlar üç önemli fonksiyona sahip olacak.

"Akıllı kart" şu özellikleri barındıracak

* Kredi kartı ve banka kartı olarak ATM'lerde kullanılabilecek

* Personelin tüm sağlık bilgileri kart üzerindeki mikro işlemciye yüklenecek. Böylece, personelin kan grubunun yanı sıra gördüğü tedaviler, adına yazılan reçeteler kart üzerinde elektronik ortamda hazır bulunacak.

* Kart, personelin tek geçerli kimlik ve giriş kartı olacak. Elektronik imza sayesinde personelin merkezi olarak izlenmesi, yetkilendirilmesi ve giriş-çıkışların raporlandırılması kolaylaşacak. Kartın kaybolması durumund anında "iptal" işlemi yapılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber