TRT'nin personel alım listesine sonradan ekleme mi yapıldı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Aralık 2010 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün Gazetesi Başbakanlık Muhabiri Muhammet Ergün'den yanıtı

Değerli Memurlar.net yöneticileri...

"TRT Sınavının Arefesinde Müthiş Bir İddia ve Suç Duyurusu" başlığıyla yayımlanan haber gerçeği yansıtmıyor. Ortada bir hile falan yok.

Ben Türkiye'nin en iyi iletişim fakültesi olarak gösterilen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdim. 2000 yılından beri gazetecilik yapıyorum. Yoğun çalışma koşullarıma rağmen bu sene KPSS'ye hazırlanarak KPSS 3 Puan türünden 85 puan almayı başardım. TRT sınav ilanını görünce de herkes gibi müracaat ettim. Aslında Muhabirlik kadrosuna müracaat etmek istedim, ancak yabancı dilim olmadığından edemedim. Haber programcılığı hedefime en yakın 'Resim seçici' kadrosunu gördüğüm için de bu bölüme müracaat ettim. Sonuçta 5 Kasımda sıralama yapıldı ve 26. sırada sınava girmeye hak kazandım. Bu liste TRT'nin internet sitesinden ilan edildi.

Sınavdan önceki haftalarda iş yoğunluğum yanında bir de 13 Kasım'da çocuğum dünyaya geldi ve eşimle ilgilenmek durumunda kaldım. Bayramdan önce 15 Kasım'da yani henüz çocuğumuz iki günlükken, görev için Pakistan'a gittim. Orada sel felaketi bölgesinde çalışma yaptım. Dönüşte yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle Ankara'ya 24 Kasım'da dönebildim, bu nedenle 22 Kasım saat 18:00'a kadar banka dekontunu ve görev talep formunu TRT Genel Müdürlüğü'ne teslim edemedim. Gelir gelmez de TRT'ye gidip mazeret bildirdim ve başvurumun kabulünü talep ettim.

Haberde bahsedildiği gibi hiçbir 'hatırlı kişi'yi araya sokmadım. TRT Genel Müdürlüğü'ne verdiğim mazeret dilekçem, bir gün sonra 25 Kasımda Kabul edildi ve sınava giriş belgemi aldım. Sınava nerede gireceğim de aynı gün TRT'nin internet sitesinde tüm kamuoyuna ilan edildi. Herkes gibi sınava girdim ve herkesin bildiği hatalı sorular nedeniyle sınava iptal edildi. Sınavın yeniden yapılacağına dair duyuru ile birlikte kimlerin gireceği de tekrar ilan edildi. İddia edildiği gibi hak etmediğim halde sınava alınmadım.

Ağır ceza mahkemeleri bile duruşmaya gelmeyen kişilerin raporlarını kabul ederken, benim sınava alınmamam gerektiğini savunmak insanlık ile bağdaşmaz.

Sınav için müracaat ettiğim, yeterli puanı aldığım ve yurt dışında olduğumu belgelediğim halde, TRT beni sınava almasaydı asıl o zaman haksızlık yapılmış olurdu. TRT'deki sendikanın sırf çalıştığım kurumdan dolayı benimle uğraştığını düşünüyorum. Ve şunu soruyorum "Yandaş Medya"da çalışan bir gazetecinin geç kalmaya hakkı yok mudur? Bu durumu büyütenler, benim durumumda kendileri olsaydı yine aynı şeyi düşünürler miydi?

Saygılarımla


Haber-Sen Yönetim Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

TRT yönetimi, sınav listesine son anda iki isim eklediü BUGÜN Gazetesinin Başbakanlık Muhabiri

TRT'nin listesini deldi!ü Gazi Üniversitesi listede ismi olmayan kişiyi sınava aldı.Şaibeli KPSS sınavında kopya çekerek yüksek puan aldığı iddia edilenlerin bir kısmı TRT'ye müracaat etti. Bu kişilerin referansları arasında AKP milletvekilleri ile bakanlar vardı.TRT yönetimi adayları KPSS puanlarına göre sıraladı ve yazılı sınava girmeye hak kazananları 5 Kasım 2010 Cuma günü açıkladı.

Yazılı sınava katılacak adayların, talep edilen belgelerle birlikte en geç 22 Kasım 2010 Pazartesi günü saat: 18:00'e kadar TRT Genel Müdürlüğü'ne şahsen başvurmaları gerekiyordu.TRT, belgelerini teslim eden adayların isimlerini açıklayarak yazılı ve mülakat sınavına çağırdı.Yazılı sınav 27 Kasım 2010 tarihinde Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapıldı. Soru dağılımının önceden açıklandığı şekilde olmaması üzerine TRT sınavın iptal edildiğini ve yeni sınavın 18 Aralık'ta yapılacağını duyurdu.Bu duyuruyu yaparken sınava katılacakların isim listesini de hiç gerek olmadığı halde güncelledi.Çünkü listeye usulsüz biçimde yeni isimler eklenecekti!

ARKADAN DOLAŞIP LİSTEYE GİRDİLERİptal edilen sınava katılacak adaylar arasında isimleri olmayan iki kişinin listeye eklendiği ortaya çıktı.Son anda eklenen kişilerden ilki, Bugün gazetesinin Başbakanlık Muhabiri Muhammet Seçkin Ergün'dü.Ergün'ün yıllardır muhabirlik yaptığı halde resim seçici olmak için TRT'ye başvurmuş olması bugüne kadar TRT'nin açtığı sınavlarda dönen dolapların bir başka yüzünü de ortaya çıkardı.Bugüne kadar açılan iki sınavda başta STV ve Cihan Haber Ajansı olmak üzere yandaş medyada muhabir olarak çalışanlar TRT'ye IŞIKÇI, SESÇİ olarak girdiler. TRT yönetimi ikinci ismi Yapım ve Yayın Görevlisi (Prdodüksiyon Hizmetleri) listesine ekledi.

EVRAKLARI SONRADAN TESLİM ETTİLERSendikamıza ulaşan bilgilere göre bu kişiler, talep edilen belgeleri açıklanan sürede teslim edememişlerdi.

Devreye giren hatırı sayılır kişiler bu isimlerin listeye sonradan eklenmesini sağladı.

ADI LİSTEDE YOKTU AMA SINAVA GİRDİOysa listeye usulsüz ekleme yapmalarına da gerek yokmuş: Çünkü Muhammet Ergün, iptal edilen sınava da listede adı olmadığı halde katılmış!

BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR!1) TRT yöneticileri görevlerini kötüye kullanarak kamuoyuna açıklanan listeye sonradan isim eklemişlerdir. Muhammet Ergün ve Neslihan Özel'in TRT'ye verdikleri belgeler ve banka kayıtları incelendiğinde bu ortaya çıkacaktır.2) Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, listede adı olmadığı halde Muhammet Ergün'ün 27 Kasım 2010 tarihindeki sınava girmesine göz yummuştur.Cumhuriyet Savcılığının harekete geçerek, önceden açıklanmış listeye sonradan isim ekleyen, süresinde başvuru yapmayan kişilerin evraklarını kabul eden TRT yöneticileri ile listede ismi olmayan kişileri sınava alan Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticileri hakkında gerekli işlemleri yapmasını bekliyoruz.

HABER-SENMERKEZ YÖNETİM KURULU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber