Erdoğan'ın Konya ziyareti srasında 10 öğrenci gözaltına alındı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Aralık 2010 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle 7- 17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen '737'nci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin kapanış programı olan Şeb-i Arus törenlerinine katılmak ve bazı açılışlarda bulunmak üzere Konya'ya geldi.

Başbakan Erdoğan, MD+BOMD-BOkızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte İstanbul'dan 'Ana' uçağıyla Konya'ya geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Konya Havaalanı'nda Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Havalaalanındaki geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Yaklaşık 10 dakika VIP Salonu'nda bekleyen Başbakan Erdoğan, daha sonra Başbakanlığa ait otobüsle açılışını gerçekleştireceği Otogar Zeki Altındağ Camisi'ne geçti.

CUMA NAMAZINI KILDIKTAN SONRA AÇILIŞI YAPTI

Başbakan Erdoğan gelmeden önce caminin içinde eğitimli polis köpekleri tarafından bomba araması yapıldı. Caminin bahçesinin ve yolların, Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından yıkanıp, temizlik görevlileri tarafından temizlenmesi dikkat çekti. Ayrıca camiye çok sayıda da ısıtıcı getirildi.

Başbakan Erdoğan, beraberinde Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cuma namazının ardından Otogar Zeki Altındağ Camisi'nin açılışını yaptı. Havanın soğuk olmasına rağmen Başbakan Erdoğan'ın açılış yapmasını bekleyenler arasında kucağında çocuklarla kadınların da bulunması dikkat çekti. Cami bahçesinin dışında bekleyen çocuklara Başbakanlık korumaları tarfından oyuncak ve not defteri dağıtıldı.

Cami çıkışında Başbakan Erdoğan'a yaklaşan, Betül Yazgan adlı genç kız, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı kazandığını, ancak kendisi gibi 7 biyolog arkadaşının atamasının yapılmadığını belirterek, bu konuda yardım istedi. Başbakan Erdoğan, Yazgan'ın kendisine verdiği notu aldı, ilgineceğini söyledi.

Caminin açılışı gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, "Şeb-i Arus'un yeni bir yıldönümünde böyle bir açılışı gerçekleştirmek, çok değerli hayırseverimiz Zeki Altındağ'ın gayretleri ve himmetleriyle camiyi bugün açmanın memnuniyeti içindeyiz. Tüm müslümanları ve Konyalılar'a hayırlı olsun" dedi.

MEVLANA MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Erdoğan, daha sonra bakanlar Arınç ve Davutoğlu ile birlikte Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyaret, basına kapalı olarak gerçekleşti. Başbakan Erdoğan'ın ziyareti son erene kadar Mevlana Müzesi'ne ziyaretçi alımı da yapılmadı.

ÜNİVERSİTELİLERDEN PROTESTO

Başbakan Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, müze ziyaretinin ardından toplu açılış töreninin yapılacağı Gençlik Merkezi'ne geçtiği sırada, alanın dışında bekleyen, kızlı- erkekli bir grup üniversite öğrencisi protesto gösterisinde bulundu. 'AKP defol, üniversiteler bizimdir', 'Sözde demokrasi istemiyoruz', 'AKP demokrasisi istemiyoruz' sloganları atan öğrencilere, polis megafonla dağılmaları uyarısında bulundu. Polis, yaklaşık 10 öğrenciyi zor kullanmadan gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Toplu açılışın gerçekleşeceği Gençlik Merkezi'ndeki tören alanındaki geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Helikopterle havadan kontrol yapılırken, çevredeki binaların çatıların da da Özel Harekatçı polisler görev aldı. Giriş noktalarında, töreni izlemeye gelenlerin, tek tek kimlikleri kontrol edildi. 20 yaşlarında bir erkek, üzerinde kimlik olmadığı için alana alınmazken, Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekibi de yine kimlik kontrolünden geçirildikten sonra alana alındı. Giriş noktalarında kadınların, paravanda üst araması yapılması dikkat çekti. Kurum ve kuruluşlardan gönderilen çelenklerde alana alınmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber