Okul müdürüne rüşvetten 17,5 yıl hapis istemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Aralık 2010 16:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SULTANGAZİ'deki bir ilköğretim okulunun müdürü K.G. hakkında, okulun kamera montaj ihalesini kazanan S.D.'den 400 lira rüşvet aldığı iddiasıyla 17,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Raif Bıkmaz'ın hazırladığı iddianameye göre, S.D., Ağustos ayı başında ilköğretim okulunun kamera ses ve uydu montaj ihalesini kazandı. Okuldaki çalışmalar sürerken Müdür K.G., S.D.'yi odasına çağırıp, ?Bu işi sen aldın ama bana açıktan 1000 lira vermen gerekir? dedi. S.D. ?Ben bu işi çok ucuza aldım. Sana 1000 lira verirsem para kazanamam? diye cevap verdi. Bunun üzerine K.G., istediği parayı 500 liraya indirdi. Bunun üzerine S.D. cebindeki 100 lirayı K.G.'ye verdi. K.G. ilerleyen günlerde kalan 400 lirayı isteyince S.D., 1 Eylül'de Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Asayiş Büro Amirliği ekipleri konuyu nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na bildirdi. Savcı numaraları alınmış paraların S.D.'ye verilmesini istedi. S.D., 3 sivil polisle birlikte okula gitti ve 400 lirayı K.G.'ye teslim etti. Bu sırada sivil polisler odaya girdi. Paralar K.G.'nin masasının en üst çekmecesinde bulundu.

Gözaltına alınan K.G., polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde S.D.'un kendisine komplo kurduğunu, parayı deftere kayıt etmek için odadan çıktığında polislerin içeri girdiğini iddia etti. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan K.G., kuvvetli suç şüpheli bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Savcı Raif Bıkmaz iddianamesinde, K.G.'nin rüşvet suçunu işlediğini belirterek 17,5 yıl hapisle cezalandırılmasını ve meslekten men edilmesini talep etti. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek K.G.'ye dava açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber