Eğitim-Sen'den rehber öğretmenlerle ilgili düzenlemeye tepki

Haber Giriş : 23 Mart 2005 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, rehber öğretmenlerin belli bir merkezde toplanarak ihtiyaç bulunan okullara bu merkezlerden gönderilmesine karşı olduklarını belirterek, "Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, geçici görevle belli bir okulda bir süre bulunarak yerine getirilebilecek nitelikte değildir" dedi.

Eğitim-Sen üyeleri, rehber öğretmenlerin görevlendirilmesiyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmeden önce tarafların da görüşlerinin alınması istemiyle Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptılar.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, 'gezici rehber öğretmenlik' uygulamasının Anayasa'da ve ilgili yasalarda yer alan kurallara aykırı olduğunu söyledi.

Dinçer, yapılmak istenen uygulamada "ekip temelli" rehberliğin doğuracağı olumsuz sonuçların göz ardı edildiğini, binlerce rehber öğretmenin ve eğitim sisteminin mağdur edilmesinin önünün açıldığını öne sürdü.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak da rehber öğretmenlerle ilgili bir uygulamaya gidilmeden önce ilgili tarafların görüşleri alınarak, bilimsel platformlarda tartışılması gerektiğini söyledi.

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber