Belediye Başkanı haciz gelince makamını dışarıya taşıdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2010 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Belediye Başkanı Mehmet Sağlam, belediyeye gelen haciz ve icradan dolayı makamını dışarıya taşıdı. Belediye önünde kurduğu masa ve sandalyesini makamı olarak kullanan Başkan Sağlam, belediye işlerini yürütüyor ve vatandaşları burada ağırlıyor.

Köseli Belediyesi'nin 5 milyon lira borcu olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Sağlam, "Belediyemizin 5 milyon lira bir borcu var. Bu borç benden önce 3 dönemdir beldemizin belediye başkanlığını yapmış şahıs tarafından yapılmıştır. Eski başkanımız 7 bin 500 TL belediyeden alacağı için 3 dönem başkanlık yaptığı belediyeyi haczetti. Bu borç kendi borcudur. Bense 2009 yılında görevi ondan devraldım." dedi.

Belediyenin maddi açıdan çok sıkıntılı olduğunu ifade eden Başkan Sağlam," Köseli Belediyemiz 3 bin 500 nüfusa sahip. Halkımızın büyük çoğunluğu da yeşil kart sahibi, su parasını dahi tahsil etmekte zorlanırken biz bu belediye borcumuzu nasıl ödeyeceğiz? Belediyemize İller Bankası'ndan aylık 35 bin lira geliyor. Ben bu parayla nasıl borç ödeyeyim? Çalışanlarımın maaşını mı vereyim? Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayım. Benim zoruma giden burada 3 dönem belediye başkanlığı yapmış birisi, belediyeyi 5 milyon lira borca sokuyor. Bu da yetmez gibi 7 bin 500 liralık alacağının tahsili için başkanlık makamını, masaları, bilgisayarları ve televizyonları haczediyor. Ve hala belediye başkanlığından emekli olduğu aylıkla geçiniyor." şeklinde konuştu.

Havaların soğuk olmasına aldırmadığına dikkat çeken Başkan Sağlam, şöyle devam etti: "Ben üşümüyorum, küçükken çobanlık da yaptım. Çok çalıştım, hiçbir zaman gocunmadım. Artık hizmetimi buradan belediyemizin önündeki oturduğum bu yerden yürüteceğim. Ben bu durumumu gerekli yerlere, belediyemizin içinde olduğu sıkıntıları ilettim. Fakat herhangi bir gelişme olmadı. Ben makam mevki düşkünü birisi değilim. Her türlü sıkıntıları yaşayarak buraya geldim. Artık bütün işlerimizi belediyenin içindeki makam odamdan değil buradan yürüteceğim. Belediyeye işi için gelen vatandaşlarımız burada beni görünce şaşırıyor. Neden makamınızda değilsiniz de burada oturuyorsunuz sorusunu yöneltiyor. Ben de çay ikram edip gönderiyorum. Zaten hava soğuk olduğu için oturun desem de kimse oturmaz. Bakalım nereye kadar bu işlerimiz böyle gidecek?"

Belediyeye gelen vatandaşlar ise başkanın fedakarca ve özverili bir şekilde çalıştığını belirterek, "Başkanımızı ve çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Beldemize başkan olalı kısa bir süre geçmesine rağmen çok güzel hizmetlere imza attı. kendisine teşekkür ediyoruz. Başkanın burada dışarıda oturmasını da haklı görüyoruz." diye başkana destek verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber