Kayseri Şeker'e kayyum atandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2010 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yolsuzluk nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özışık ve diğer üyeler hapse girince, Kayseri Şeker'e Tarım Bakanlığı el koydu. Bakanlık, yönetime 4 kayyum atadı

? Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetimine, Tarım ve Köşiyleri Bakanlığı tarafından, 4 kişilik Kayyum Heyeti atandı. Bir süre önce Ankara Özel Yetkili Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile fabrikanın bazı üst düzey yöneticileri tutuklanmıştı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, kooperatif yasası çerçevesinde, yöneticilerinin yolsuzluk iddiasıyla tutuklandığı Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne kayyum ataması gerçekleştirildi. Kayyum Heyeti üyesi Kayseri Barosu avukatlarından Fevzi Konaç, atama yazılarının kendilerine tebliğ edildiğini, pazartesinden itibaren görevlerine başlayacaklarını söyledi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Konaç, Kayyum Heyeti'nde kendisi ile birlikte, Develi ilçesinden esnaf Hurşit Dede, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay ve Tarım Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Fıratoğlu'nun görev aldığını kaydetti. Konaç ?Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifine, Kayseri Şeker Fabrikası, Boğazlıyan Şeker Fabrikası ve diğer alt kuruluşlar bağlı. Hangisinde ne kadar yetkimiz olduğunu Tarım ve Köyişleri Bakanlığından ayrıntılı evrak gelince öğreneceğiz'' dedi. Göreve başladıktan sonra, Pancar Kooperatifi ve Şeker Fabrikası'ndaki gelişmeleri takip edeceklerini belirten Konaç, 1 yıl içinde genel kurulu yapacak altyapı çalışmalarını yapacaklarını ve böylece pancar ekicisi çiftçinin, yeni yönetimlerini seçeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber