5 yılda 130 bin öğrenciye bilgisayar

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Aralık 2010 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl 26 bin öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dün de düzenlediği bir törenle 26 bin 709 bilgisayar dağıttı. Belediyenin hedefi 5 yılda 130 bin bilgisayarı ücretsiz olarak dağıtmak

? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bilişim devrimini yakalamak üzere geçen yıl başlattığı ?Her Öğrenciye Bir Bilgisayar' kampanyasını genişletiyor. Geçen yıl Kocaeli ili sınırlarında yaşayan tüm 6'ncı sınıf öğrencilerine 26 bin adet bilgisayar hediye eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dün düzenlenen törenle 26 bin 709 öğrenciye daha bilgisayar hediye etti. Belediye 5 yılda 130 bin dizüstü bilgisayarı ücretsiz olarak dağıtmayı planlıyor.

ERDOĞAN CANLI YAYINLA BAĞLANDI

Dünkü törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün katılırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Başbakanlık Resmi Konut'tan canlı yayınla bağlandı.

Erdoğan yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek ?Bilgisayar sizi sokaktan, hayattan koparmasın. Bilgisayar sizi dostluklardan, arkadaşlıklardan sıcak ve samimi iletişimden uzaklaştırmasın. Bilgisayar öğretici ve eğitici bir araç olmaktan çıkıp vaktinizi tüketen sizi oyalayan sizi kendisine esir eden bir araca dönüşmesin? dedi. Yeni süreçte, Türkiye genelinde okullara 750 bin bilgisayar gönderdiklerini kaydeden Erdoğan, şimdi de ?FATİH' adı altında yeni bir proje başlattıklarını belirterek artık her sınıfta bir bilgisayar olacağını söyledi. Erdoğan ayrıca kara tahta döneminin sona ereceğini, her sınıfta bir akıllı tahta yer alacağını anlattı. ? EKONOMİ SERVİSİ

Erdoğan e-posta adresini verdi

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda öğrencilerden bilgisayarlarını aldıktan sonra kendisine e-posta göndermelerini istedi. Öğrencilerden duygu ve düşüncelerini kendisiyle paylaşmasını isteyen Erdoğan, [email protected] adresini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber