1000 lise öğrencisi, okul müdürlerinin tayini önlemek için yürüyüş yaptı

Haber Giriş : 24 Mart 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde okul müdürleri Hayati Tükel'in yerine başka bir müdürün atanmasını protesto eden Gaziemir Lisesi'nden yaklaşık bin öğrenci, tayini durdurmak amacıyla yürüyüş yaptı.

2004 yılının Ağustos ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Müdür Atama Komisyonu tarafından yapılan mülakatta en yüksek puanı alan Hayati Tükel, yıllarca müdür yardımcılığı ve öğretmenlik yaptığı okula müdür olarak atandı. Atama sırasında aynı okulu isteyen Konak Haydar Rüştü Öktem Lisesi Müdürü Bülent Fatin Özmen, dava açarak hizmet puanının yüksek olduğunu ve Gaziemir Lisesi Müdürlüğü'ne kendisinin atanması gerektiğini belirtti. İzmir 1. İdare Mahkemesi'ne açılan davayı kazanan Bülent Fatin Özmen, Gaziemir Lisesi Müdürlüğü'ne atandı. Ağustos ayında müdürlük görevine başlayan Özmen'in atanmasıyla müdür yardımcılığı görevine dönen Tükel, izne ayrıldı. Değişikliğe tepki gösteren Hayati Tükel'in öğrencileri ise dün sabah okul önünde toplanarak derslerine girmedi.

Müdürlerini geri isteyen öğrenciler, okulun yeni yapılan ek binalarından eski Gaziemir Lisesi binasına kadar yürüdü. "Müdürümüzü geri istiyoruz" diye sloganlar atan öğrenciler çevre esnafından da destek gördü.

Akçay Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatan öğrenciler, polisin ikazı sonrası Gaziemir Lisesi eski binası önünde toplandı. Duruma isyan eden öğrenciler, "Müdürümüz okul için gece gündüz demeden çalışıyordu. Sırtında çimento torbası bile taşıdı. Bu haksızlığa bir son verilsin" dediler.

Öğrencilerinin kendisi için yürüyüş yaptığını duyan Hayati Tükel ise, hemen okuluna koştu. Kalabalığı görünce gözlerine inanamayan Tükel, öğrencilerine derslerine geri dönmesi çağrısında bulundu.

Tükel, "Hassasiyetinizi anlıyorum. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan sizin gönlünüzde yer almamdır. Eğer bir hak kaybı varsa yasal yollarla bu hakkımızı ararız" diyerek öğrencilerini ikna etti.

1983 yılında stajyer öğretmen olarak Gaziemir Lisesi'nde göreve başlayan Hayati Tükel, 1989 yılına kadar bu lisede görev yaptı. 1989-1996 yılları arası Kırşehir'e tayin olan ve burada çalışan Tükel, yeniden Gaziemir Lisesi'ne döndü. Müdür yardımcısı olarak 9 yıldır görev yapan Hayati Tükel'in çalışma arkadaşları Hayati öğretmenin çalışkanlığı ve kurduğu sevgiye dayalı iletişim sayesinde öğrencilerinin gönlünü kazandığını belirttiler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber