2010 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri almaya hak kazananlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK 2010 Ödülleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Çankaya Köşkü'nde bugün düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Bu yılki 'Bilim Ödülü', Prof. Dr. Seza Özen'e verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Türk bilim dünyasının en önemli ve itibarlı ödülleri olan '2010 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS (Üçüncü Dünya Bilimler Akademisi) Teşvik Ödülü' töreninin bugün saat 11.00'de yapılacağı bildirildi.

TÜBİTAK Bilim Kurulu,

- TÜBİTAK Bilim Ödülü'ne Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üyesi Prof. Dr. Seza Özen'i,

- Özel Ödül'e Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Umran Savaş İnan ile Princeton Üniversitesi Siyasal Tarih Bölümü'nden Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu'nu layık görmüştü. Bu ödüllerin yanı sıra 14 teşvik ödülü ile 1 TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü'nün sahipleri de belirlenmişti.

2010 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülünü Kazanan Bilim İnsanları

BİLİM ÖDÜLÜ
Sağlık Bilimleri

?Prof. Dr. Seza ÖZEN (Çocuk romatolojisi ve nefrolojisi alanında, vaskülitler ve ailevi Akdeniz hastalıkları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları? nedeniyle Bilim Ödülü verilmiştir)

ÖZEL ÖDÜL
Mühendislik Bilimleri

?Prof. Dr. Umran Savaş İNAN (?Elektromanyetik dalgalar alanında dünya yakınındaki uzun dalgalar konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları? nedeniyle Özel Ödül verilmiştir.)


Sosyal Bilimler
?Prof. Dr. M. Şükrü HANİOĞLU ("Son dönem Osmanlı, erken dönem Türk entelektüel, diplomatik ve siyasal tarihine farklı bir bakış açısıyla yaklaşan uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları? nedeniyle Özel Ödül verilmiştir)

TEŞVİK ÖDÜLLERİ
Temel Bilimler

?Doç. Dr. İsmail BOZTOSUN (?Nükleer fizik alanında nükleer yapı ve reaksiyonlar konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları? nedeniyle Teşvik Ödülü verilmiştir)
?Prof. Dr. Melih Ertan ÇINAR
?Doç. Dr. Mehmet DOĞAN
?Doç. Dr. Emrah KALEMCİ
?Doç. Dr. Mahmut ÖZACAR
?Doç. Dr. Asiye Safa ÖZCAN
Mühendislik Bilimleri

?Prof. Dr. Adil BAYKASOĞLU
?Doç. Dr. Alper Tunga ERDOĞAN
?Doç. Dr. Bahar Yetiş KARA
?Prof. Dr. Mehmet KİTİŞ
?Doç. Dr. Metin MURADOĞLU
Sağlık Bilimleri

?Doç. Dr. Reşat ÖZARAS
Sosyal Bilimler

?Yrd. Doç. Dr. Selin SAYEK BÖKE
?Yrd. Doç. Dr. Caner BAKIR

TÜBİTAK-TWAS TEŞVİK ÖDÜLÜ

?Prof. Dr. A. Muhammed ULUDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber