Başçavuş, devletin hurdasını satarken suçüstü yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2010 11:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eskişehir'de 1. Hava İkmal Merkez Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Astsubay Başçavuş N.D., askeriyeye ait 3 ton hurda malzemeyi izinsiz olarak bir hurdacıya sattı.

Yakalanacağını anlayan Başçavuş D., sattıkları hurdaları aracı olan nakliyeciden geri getirmesini istedi. Ancak Başçavuş D., hurdalardan 2 tonunu geriye getiren nakliyeciyle birlikte suçüstü yakalandı. Olaya Merkez Komutanlığı ile polis el koydu. Gözaltına alınan başçavuş askeri mahkeme, nakliyeci ise çıkarıldığı sivil mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nakliyecinin dosyası, olayın askeriye ile bağlantılığı olduğu gerekçesiyle askeri savcılığa sevk edildi.

Eskişehir'de askeri mekânlarda yapılan tadilat sırasında hurdaya ayrılan malzemeler 1. Hava İkmal Merkez Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Astsubay Başçavuş N.D.'ye tutanak karşılığı teslim edildi. Hurdaya ayrılan malzemeler bir nakliye firmasından kiralanan kamyonla Muttalıp beldesindeki askeri depoya gönderildi. Ancak yapılan incelemede, askeri depodaki hurda malzemelerin eksik olduğu belirlendi. Bunun üzerine yapılan araştırmada, devlete ait hurda malzemelerin bir bölümünün söz konusu askeri depo yerine Kurtuluş Sanayi Bölgesi'ndeki K.D. isimli hurdacıya götürüldüğü tespit edildi. Daha önceden Başçavuş D. tarafından ayarlanan ve nakliye işini yapan E.B.'nin hurdaların bir kısmını askeri depoya, bir kısmını ise söz konusu hurdacıya götürerek para karşılığı teslim ettiği ortaya çıktı.

Yakalanacaklarını anlayan Başçavuş D., telefonla nakliyeci B.'yi arayarak sattığı hurdaları hemen geri alarak Muttalıp'daki askeri depoya getirmesini istedi. Nakliyeci B., söz konusu işyerine giderek sattığı hurdalardan 2 tonunu araca yükleyip Muttalıp'daki askeri depoya getirdi. Hurdalardan bir tonu ise hurdacı dükkânında kaldı.

Yapılan ihbar üzerine polis ve merkez komutanlığı ekipleri, söz konusu hurdacı dükkânına operasyon düzenledi. Operasyonda hurdacı dükkânında askeri mekânlardan tadilat sonucu çıkan hurdalardan 1 tonu bulundu. Başçavuş D., Merkez Komutanlığı'nca, nakliyeci B. ile hurdacı D. ise polis tarafından gözaltına alındı. Ele geçirilen bir ton hurdaya ise konularak askeri depoya getirildi.

Zanlılardan Başçavuş D. ifadesinin ardından askeri mahkemeye, nakliyeci B. ve hurdacı ise sivil mahkemede askeri malı satmaktan dolayı hâkim karşısına çıkarıldı. Zanlılar mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nakliyeci B.'nin dosyası, olayın askeriye ile bağlantılığı olduğu gerekçesiyle askeri savcılığa sevk edildi.

Başçavuş D. ve nakliyeci B.'nin 3 ton hurdayı bin 400 TL'ye hurdacıya sattığı belirlendi. Başçavuş ve nakliyecinin daha önce de çok kez askeri hurdaları bu yolla sattığı ve haksız yere kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Söz konusu hurdaların askeri mekândan çıkarılma işini başçavuşun ayarladığı, satım işini ise nakliyecinin organize ettiği ve elde ettikleri parayı paylaştıkları ileri sürüldü. Zanlıların savcılıktaki ifadelerinde söz konusu işi çok kez yaptıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber