Danıştay'ın formasyon kararını yumurta pişirerek protesto ettiler/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2010 15:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'da öğrenim gören ilahiyat ve edebiyat fakültesi öğrencileri, pedagojik formasyon hakkı için yürüdü. İstanbul Üniversitesi önünde toplanan öğrenciler, tavada yumurta pişirerek, Danıştay'ın pedagojik formasyonun lisans eğitimiyle birlikte verilmesi kararının yürütmesini durdurmasını protesto etti.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 500 öğrenci, düdük ve ıslık çalarak Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü. 'İlla yumurta mı atalım?', 'Formasyon hakkımız engellenemez' yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi önünde toplandı. Yanlarında getirdikleri piknik tüpünde yumurta pişiren öğrenciler, "Hakkımızı almak için yumurta mı atalım?" diye sordu. Sahana kırdıkları yumurtalara ekmek bandırarak yiyen öğrenciler, Danıştay'ın aldığı kararı protesto etti.

Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasını okuyan öğrenci Diren Çakılcı, YÖK'ün verdiği karar neticesinde formasyon eğitimi aldıklarını ancak bu kararın Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine Danıştay tarafından iptal edildiğini belirtti. Çakılcı, "Üniversiteyi kazanan pek çok öğrenci formasyon hakkı olduğu için fen-edebiyat ve ilahiyat fakültelerini tercih etmiştir. Eşitlik ilkesinin zedelenmesi kaygısıyla verilen karar, binlerce öğrencinin kazanılmış hakkını ihlal etmiştir. Danıştay ve Eğitim-Sen'in öğrencilerin haklı taleplerine duyarsız kalmamasını ve bu hakkın tekrar verilmesini istiyoruz." dedi.

Öğrencilere destek veren Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Çakmak da, "İnançlar üzerinden öğrencilerin eğitim hakkı kısıtlanıyor. Çocukların eğitim ve öğretmenlik hakkı gasp ediliyor. Paralı formasyona karşıyım. Öğrencilerin öğretmenlik hakkı geri verilsin." diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan ve düdük çalan öğrenciler olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber