Konya'da 500 okul 'F@tih Projesi'ne geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2010 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

"Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi" F@TİH Projesi, Konya'da yaklaşık 500 okulda hayata geçirildi. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 2013 yılında Konya'nın bütün okullarında bu projenin uygulanacağını söyledi.

Bilgi teknolojilerinin hızla değiştiğini ve mevcut teknolojilerin de ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Şahin, "Bu yeni projeyle birlikte her sınıfta internet bağlantılı dizüstü bilgisayar ile elektronik projeksiyonlar bulundurulacaktır. Öğrenciler evlerindeki kişisel bilgisayarları ile okulun bilgisayar ağına bağlanabilecek ve ödevlerini güncelleyebileceklerdir. Ayrıca akıllı tahtalar da her sınıfta bulundurulacaktır." dedi.

Projeden önce de okullara bilgisayar laboratuvarları bulundurduklarını belirten Şahin, mevcut imkanların yerini, eğitimin bütününü içine alan teknolojik yapılara bıraktığını anlattı.

Projenin uygulanmasıyla birlikte çocukların sadece okulda değil, okul dışında da dersleri kaydetme, onlar üzerinde değişiklik yapma ve çalışma imkanı bulacağını bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ayrıca öğrencilerin, arkadaşlarıyla da konuları paylaşma fırsatı bulacaklarını aktardı.

Projenin, Konya'nın bazı okullarında hayata geçirildiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi: "F@TİH Projesi'nden şimdiden faydalanan kurumlarımız mevcuttur. 2012'den itibaren 6,7 ve 8. sınıflar, 2013'te ise ilköğretimin birinci kademeleri faydalanacaktır. 2013 yılı itibariyle de Konya'nın bütün sınıflarında bu proje hayata geçirilecektir."

Öğretmenlerin bilgi teknolojilerine uyumunu sağlamak için çalışmaların devam ettiğini bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, hizmet içi eğitimlerinin bilgi teknolojilerine uyum sağlamak üzere, uzmanlar tarafından verildiğini kaydetti.

Konya'da 1250 okulun eğitim faaliyetlerine devam ettiğini sözlerine ekleyen Şahin, okullarda toplam 15 bin derslik olduğunu, ve yaklaşık 500 derslikte bilgi teknolojilerinin okul aile birlikleri ve hayırseverlerin desteğiyle kurulduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber