Doğalgaz kömürden yüzde 65, elektrikten ise yüzde 80 kazançlı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2011 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacını karşılamada kullanılan doğalgaza, 100 metrekarelik bir alanda kömürden yüzde 65, elektrikten ise yüzde 80 daha az para ödendiği belirtildi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola doğalgazın diğer enerji kaynaklarına göre daha hesaplı olduğunu savundu. 100 metrekarelik bir konutta; ısınma ihtiyacında kömür, mutfak ve sıcak su ihtiyacının giderilmesinde ise tüp kullanıldığında yıllık 2 bin 558 TL harcandığını belirten Tola, ısınmada elektrikli cihazlar, sıcak su ve pişirmede ise tüp kullanıldığında bu rakamın 4 bin 456 TL'ye çıktığını kaydetti. Bu maliyetin; ısınma, sıcak su ve pişirmede doğalgazın kullanılması durumunda ise 904 TL'ye düştüğünü öne süren Tola, böylece ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacında doğalgaz kullanmayı tercih edenlerin, kömür ve tüp kullananlara göre yüzde 65, elektrik ve tüp kullananlara göre ise yüzde 80 daha az ödediğini söyledi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, doğalgazın ısınma ihtiyacının yanında, mutfak ve banyoda da kullanılması ile abonelerin yakıt giderlerinden yüzde 50'nin üzerinde tasarruf sağladığını belirtti.

Tola, "Doğalgaz; diğer yakıtlara kıyasla çok daha ekonomik, güvenli, konforlu ve temiz bir yakıt. Diğer yakıtlara göre daha fazla tasarruf sağladığı gibi, ısınmanın yanı sıra banyo ve mutfakta da hayatınızı kolaylaştırmakta." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber