Erzurum belediyesi, temizlik ve çöp toplama işlerini özel sektöre verecek

Haber Giriş : 24 Mart 2005 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Belediyesi, daha ekonomik olacağı ve işlerin daha iyi yürütüleceği gerekçesiyle temizlik ve çöp toplama işlerini özel sektöre devretmeye hazırlanıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bahadır Akkoyunlu başkanlığındaki ihale komisyonunun, bugün Belediye Encümen salonunda yaptığı toplantıda, ihaleye katılan firmaların teklifleri incelendi. İhalede 4 firmanın teklif verdiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Akkoyunlu, ihale yasası gereğince ihale şartnamesinde istenilen evrakları komisyona sunmadığı için iki firmanın tekliflerinin değerlendirmeye alınmadığını söyledi. Geriye kalan iki firmanın tekliflerinin ise Devlet İhale Yasası çerçevesinde değerlendirildiğini vurgulayan Akkoyunlu, "Söz konusu firmaların verdikleri fiyat teklifleri ve yeterliliklerinin detaylı değerlendirmesi komisyonumuz tarafından yapıldıktan sonra yaklaşık 2 gün içerisinde bu ihaleyi neticelendireceğiz" dedi.

Erzincan Belediyesi'nin temizlik işleri için yılda yaklaşık 2 trilyon 700 milyar harcadığını kaydeden Akkoyunlu, "İhaleyi yapmaktaki asıl amacımız temizlik hizmetlerini belediye bütçesini sarsmadan, daha ekonomik bir biçimde yerine getirmektir. Bu hizmetin özelleştirilmesiyle hem verimlilik artacak hem de belediyemiz belirli bir oranda bu yükten kurtulacak" diye konuştu.

Erzincan'ın yaklaşık 9 aylık temizlik işini kapsayan ihaleye Ankara'dan katılan Ebru Güvenlik Medikal ve Temizlik İnşaat Turizm Gıda Peyzaj Taşımacılık A.Ş. 1 trilyon 595 milyar 230 milyon lira teklif verirken, Adana'dan katılan Necimoğlu İnaat Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 1 trilyon 390 milyar lira teklif verdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber