YİBO velilerinden yönetime destek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ocak 2011 12:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MARDİN'in Mazıdağı İlçesi'nde öğrencilerin TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu'nu üyelerine 'Açız, üşüyoruz' dediği Dark Sürücü Çağdaş Yaşam Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nunun velileri okul yönetimine sahip çıkarak, raporun ve medyada çıkan haberlerin çocuklarının psikolojisini bozduğunu ileri sürdü.

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu, Mardin'in Mazıdağı İlçesi Dark Sürücü Çağdaş Yaşam Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) yaptığı incelemede öğrencilerin, 'Açız, üşüyoruz' şikayetleri üzerine öğrencileri haklı bularak rapor hazırladı. Rapor üzerine Milli Eğitim Bakanlığı okul yönetimini görevden alırken, bakanlık müfettişleri bir hafta süren incelemelerini tamamlayıp ayrıldı.

YİBO'LARDA AÇIK BÜFEYE GEÇİLDİ

Mazıdağı YİBO'da yaşanan olayların ardından Milli Eğitim Bakanlığı illere bir yazı gönderdi. Yazıda, bütün YİBO'larda zorunlu olarak sabah kahvaltılarında açık büfe uygulamasına geçilmesi, akşam yemeği sonrasında etüt saatlerinde veya uygun görülecek saatlerde ara öğün verilmesi istendi.

VELİLERDEN ŞAŞIRTAN DESTEK

YİBO'da çocukları eğitim alan yaklaşık 100 veli, çocuklarının şikayetleriyle gündeme gelen okulu ziyaret edip, okul yönetimine sahip çıkarak, hazırlanan rapor ve medyada çıkan haberlere tepki gösterdi. Veliler, raporunun öğrencilerin ve okulun ihtiyaçlarını karşılamaktan çok, öğrenciler üzerine olumsuz etki yarattığını ileri sürüp, çocuklarının kendilerine bu yönde şikayette bulunmadığını iddia etti.

Velilerinden Şakir Denktaş, "Haberler yüzünden çocuğumun psikolojisi bozuldu. Çıkan haberler yüzünden kendisinin iyiliğini istemeyenlerin olduğunu düşünüyor. Üzüntüden ders çalışmaz hale geldi" dedi.

Velilerden Gümüşpınar Köyü Muhtarı Hamit Doğan da, öğrencilerin aç kaldıkları, üşüdükleri ve bulaşıklarının kirli olduğuna dair hiçbir şikayeti olmadığını iddia etti. Doğan, hazırlanan raporun meclis üyeleri tarafından Mazıdağı'nın 44 kişinin öldürüldüğü Bilge Köyü ile anılmasından dolayı bir ön yargı ile yazıldığını öne sürdü.

'HER GÜN KONTROL EDİYORUM, SORUN YOK'

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Vejdin Karakuş, da rapora ve medyada çıkan haberlere tepki göstererek şunları söyledi:

"Hemen hemen her gün buradayım. Bütün öğrenciler beni tanıyor, ben de onları bire bir tanıyorum. Sınıfları kontrol ediyorum, koğuşlara gidiyorum. Kaloriferleri bile kontrol ediyorum. Burada okuyan kızım var. Kendisine çoğu zaman sormuşum bir sorunlarının olup olmadığını, ama bana herhangi bir şikayette bulunmamış bugüne kadar. Burada her gün 3-4 çeşit yemek çıkıyor. Yurtları sıcacık, ben bunları kendi gözlerimle görüyorum. Bir sorun olsaydı, bir sıkıntı olsaydı, çocukların karınları doymasaydı, kaloriferler yanmasaydı ilk ben müdahale ederdim."

Okulun yemekhanesini de gezen veliler, çıkarılan yemeklerin tadına baktıktan sonra ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber