Sol görüşlü ODTÜ'lü öğrenciler ile polis arasında gergin anlar... CHP'li Sosyal'ı taşladılar/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2011 16:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, eylemlerine destek için gittiği öğrenciler tarafından taşlandı.

Üniversite öğrencilerinin ODTÜ'deki eylemine destek vermek için üniversite kampüsüne gelen CHP Milletvekili Sosyal, öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Öğrenciler "Faşist CHP ODTÜ'den defol, CHP'yi istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Öğrencileri ikna edemeyen Soysal, üniversiteden ayrılırken de arkasından taş ve limon atıldı.

Üniversite öğrencileri, AK Parti Genel Merkezi'ne yürüme girişimleri polis tarafından engeldi.

ÖĞRENCİ YÜRÜYÜŞÜNE POLİS MÜDAHALESİ

Polisin üniversitelere müdahalesini protesto etmek için AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrencilere polis müdahale etti.

Polisin üniversitelere müdahalesini protesto eden, çeşitli üniversitelerden yaklaşık 500 öğrenci, ODTÜ kampüsünde toplanarak AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi.

''Başkaldırıyoruz'', ''Eşit, parasız bilimsel ana dilde eğitim istiyoruz'' yazılı pankart açan ve slogan atan öğrenciler, kampüsün çıkışına geldi.

Bu sırada, güvenlik, terör ve çevik kuvvet şube müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis, kampüsün girişinde önlem aldı. Polis, grubun kampüsten çıkmasını önlemek için panzerlerle yolu kapatırken öğrenciler ''Başkaldırıyoruz'' yazan suntadan kalkanlarla üniversite girişine barikat kurdu. Bir süre barikatın arkasında bekleyen ve çeşitli sloganlar atan öğrenciler, AK Parti Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri, öğrencilerden dağılmalarını istedi. Uyarıları dikkate almayan öğrenciler ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede çıktı.

Polis barikatını aşmak isteyen öğrencilerin taş ve sopalarla saldırması üzerine polis ekipleri tazyikli suyla müdahalede bulundu. Polis, taş atmaya devam eden öğrencilere biber gazı sıktı. Dağılarak kampüse kaçan öğrenciler, tekrar toplanarak polis noktasına doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler, burada da polise taş ve sopalı saldırılarını sürdürdü. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi de devam etti.

Olayı görüntülemek isteyen bazı basın mensupları da tazyikli su ve biber gazından etkilendi.

ODTÜ'DEKİ EYLEM ÖĞRENCİLERİN DAĞILMASIYLA SONA ERDİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişinde toplanan bir grup öğrenci polisin üniversitelerde öğrencilere şiddet uyguladığı iddia ederek, AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi. Polis barikatını zorlayan grubu, emniyet yetkilileri ilk önce anons yaparak dağıtmaya çalıştı. İzinsiz yürüyüş yapmak isteyen öğrenci grubu dağılmayınca, polis grubu tazyikli su ile püskürttü. Kampus içerisinde giren öğrenciler buradan polise taşla saldırdı. Çıkan olaylarda bir basın mensubu kafasına isabet eden taşla ağır yaralandı. ODTÜ yerleşkesine giren grubun dağılması kolay olmadı. Uzun süren olayların ardından öğrenci grubu bulundukları yeri terk etti.

ODTÜ giriş kapısında toplanan yaklaşık 500 kadar üniversite öğrencisi, AK Parti merkezine yürüyüş düzenlemek üzere harekete geçti. Grubun önceden eylem yapacağı bilgisini alan polis ekipleri, ODTÜ girişinde adeta etten duvar ördü. Slogan atarak, bir süre girişte bekleyen öğrenci grupları kısa bir süre sonra harekete geçti. Polis barikatını zorlayan gruba, emniyet yetkilileri tarafından uyarı yapıldı. Yapılan anonsta yürüyüşün yasal olmadığı belirtildi. Emniyet yetkilisinin yaptığı anonsta ayrıca, öğrencilerin provokasyona gelmemesi ve dağılması istendi. Yapılan uyarıları dikkate almayan öğrenci grubu, barikata yüklenmeye devam etti.

POLİSE TAŞLI SALDIRI

Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri güçleri panzerlerden tazyikli su sıkarak, grubu dağıtmak istedi. Ancak polise direnen göstericiler, barikat kurarak ve ellerine geçirdikleri malzemelerle kalkan oluşturarak yürüyüşlerini sürdürmek istediler. Göz yaşartıcı gaz ve tazyikli sudan etkilenerek geri çekilmek zorunda kalan göstericiler, polise taş atarak karşılık verdi. Bazı eylemciler tazyikli suyun önünde durmaya çalıştı. Bazı öğrenciler ise kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırdı. Öğrenci grubu daha sonra kampüsün içine kaçtı. Yüzlerine maske geçiren öğrenciler, kampüs girişindeki güvenlik kameralarını kırdı. Güvenlik güçleri de atılan taşlardan nasibini aldı. Grup üyeleri ellerine geçirdiği her şeyi polise fırlattı. Polis ekipleri ise grubu biber gazı sıkarak, dağıtmaya çalıştı. ODTÜ yerleşkesine giren grubun dağılması kolay olmadı. Uzun süren olayların ardından öğrenci grubu bulundukları yeri terk etti.

CHP'Lİ SOYSAL ÜNİVERSİTEDEN KOVULDU

Bu arada olay yerine gelen daha önce de TEKEL eyleminde göze çarpan CHP Milletvekili Çetin Soysal öğrencileri yatıştırmak istedi ancak bunda başarılı olamadı. Soysal'a 'Faşist CHP üniversiteden çık' diye tepki gösteren öğrenciler, Soysal'ın üniversiteden çıkmasını istedi. Öğrencileri yatıştırma girişiminde başarılı olmayan Soysal, geri dönmek zorunda kaldı. Bu sırada öğrenciler üniversite girişinden ayrılan Soysal'a taş ve limon fırlattı. Soysal, atılan taşların altında kampüsten güçlükle çıktı.

ÖĞRENCİLERİ ATTIĞI TAŞ BİR KAMERAMANI YARALADI

Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Emir Demirci, öğrencileri attığı taşın kafasına isabet etmesi nedeniyle ağır yaralandı. Arkadaşlarının gözleri önünde gerçekleşen olayda, Demirci polis ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Demirci, hastaneye kaldırıldı.

EYLEMCİLER ÜNİVERSİTE GİRİŞİNDEKİ KAMERALARI BİLE KIRDI

ODTÜ girişinde yaşanan olayın ardından öğrenciler, geri çekildi. Kampus içinde gazdan etkilenen öğrencilere, üniversiteye gelen ambulans ekipleri müdahale etti. Öğrencilerin eylemi sonlandırmasının ardından kampus girişine yazılan, 'KCK, Katil polis' yazıları dikkat çekti.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber