Cumhurbaşkanı Gül öğrencileri dinledi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelilerin protesto gösterileri yaptıkları bir dönemde görüşlerini dinlemek üzere Ankara'daki 11 devlet ve vakıf üniversitesinin öğrenci konseyi temsilcileriyle ''Çankaya Sofrası''nda bir araya geldi

Çankaya Köşkü'nde saat 13.20'de başlayan öğle yemeğinin öncesinde gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Bu sırada kısa bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Gül, ''Çankaya Sofrası''nda üniversitelerin seçilmiş konsey başkanlarıyla birlikte olduklarını ifade etti.

Yemeğe davetli öğrencilere seslenen Gül, ''Arkadaşlarınız ne konuşuyorsa, arkadaşlarınızın sorunlarını beklentilerini serbestçe anlatın. Dinleyip gereğini yapacağız'' dedi.

Kendisinin de bir dönem üniversite öğrenciliği yaptığını anımsatan Gül, bu sırada öğrenci konseyi başkanlığında bulunduğunu da anlattı.

Yemeğe, Ankara, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, Hacettepe, ODTÜ, TOBB-ETÜ, Turgut Özal ve Ufuk üniversitelerinin öğrenci konseyi başkanlarıyla, 3 üniversitenin kadın başkan yardımcılarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığından ise Genel Sekreter Mustafa İsen, Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, AB ile İlişkilerden Sorumlu Başdanışman Zeynep Damla Gürel ve Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter katılıyor.


PROTESTOCU ÖĞRENCİLER DE ''ÇANKAYA SOFRASI''NDA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, üniversitelerin öğrenci konseyi temsilcileriyle ''Çankaya Sofrası''nda bir araya gelmesini protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Çankaya Köşkü önünde eylem yaptı.

İran Caddesi üzerinde toplanan Birlik üyeleri, emniyet güçleriyle yaptıkları görüşme sonucunda Çankaya Köşkü önüne geldi.

Burada ''Medrese değil, üniversite'', ''Cemaatlere değil, bilime özgürlük'' ve ''Atatürk gençliği görev başına'' sloganları atan eylemciler adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı İlker Yücel, Cumhurbaşkanı Gül'ün ''öğrenci temsilcileriyle değil üniversitelerin bürokratik öğrencileriyle bir araya geldiğini'' savundu.

Konsey başkanlarının üniversite öğrencilerinin sorunlarını bilmediğini, Cumhurbaşkanı Gül'ün öğrenci birlik başkanları, siyasi temsilciler ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleriyle görüşmesi gerektiğini ifade eden Yücel, ''Çankaya Sofrası'nda şu an öğrenci sorunları konuşulmuyor, çünkü sofrada oturanlar öğrenci değil. Laik, parasız eğitim isteyenler Cumhurbaşkanı ile görüşemiyor'' dedi.

Yücel, belirleyecekleri 3 kişinin Cumhurbaşkanı Gül ile görüşme talebinde bulunacaklarını belirterek, taleplerine yanıt gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından emniyet güçleri öğrenci temsilcilerinin, Çankaya Köşkü'ne alınacaklarını söyledi. Bunun üzerine ODTÜ öğrencisi Mustafa Kaya, Gazi Üniversitesi öğrencisi Hazal Ilgın Bahçeli ve Ankara Üniversitesi öğrencisi Menekşe Çelikel, Birlik adına görüşmede bulunmak üzere Çankaya Köşkü'ne alındı.


CUMHURBAŞKANLIĞI GENEL SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün üniversitelerden öğrenci temsilcilerini kabul etmesini protesto eden öğrenci gruplarından birer temsilci, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile görüştü.

Atakule önünde toplanan gruptakiler Köşk'e yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine öğrenciler Cumhurbaşkanlığına birer temsilci göndermek istediler. Talebin kabul edilmesiyle beş öğrenci grubundan birer temsilci, aralarında topladıkları paralarla taksiye binerek Köşk'e gitti.

Diğer grup üyeleri, arkadaşları Köşk'ten dönene kadar hükümet aleyhine sloganlar atarak bekledi.

Köşk'ten dönen öğrenci temsilcilerinden Umut Tektürk, görüşmenin ''düzmece bir toplantı'' olduğunu söyledi.

Köşk'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmeyi beklerken Cumhurbaşkanlığı Emniyet Amiri ile görüştürülmek istendiklerini anlatan Tektürk, ısrarları sonucu Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile görüşebildiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın kabul ettiği öğrencilerin kendilerini temsil etmediğini ifade eden Tektürk, ''Görüşmede taleplerimizin önemsenmediğini gördük. Üniversite öğrencileri ciddi baskı altında. Öğrencilerin sorunlarını öğrenmek istiyorlarsa öğrencilere sorsunlar'' dedi.

Baran Özkan isimli öğrenci ise Çankaya Sofrası'na davet edilen öğrenci konseyi başkanlarının öğrencileri temsil niteliği taşımadığını savunarak, kendilerinin öğrencilerin gerçek sorunlarını ve taleplerini Genel Sekretere ilettiklerini kaydetti. Özkan, taleplerinin ciddiye alındığını düşünmediklerini ifade etti.

Öğrenci Gizem Örnek ise parasız eğitim, üniversitelerde demokratik ortamın sağlanması, polisin üniversitelerden çıkarılması, YÖK'ün dağıtılması yönündeki taleplerini dile getirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber