Anaokulu öğrencisi, aidatını geciktirdiği için okula alınmadı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

FERHAT ÖZER

Yozgat'ta geçtiğimiz günlerde bir eğitim skandalı yaşandı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda okuyan bir anasınıfı öğrencisi, aidatını ödemediği için sınıfa alınmadı.

Olayın ardından çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu belirten veli, okulu il milli eğitim müdürlüğüne şikayet etti. Müdürlük olayla ilgili inceleme başlatırken okul yöneticileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimini yaygınlaştırmak için önemli çalışmalara imza atarken, Yozgat'taki bir okulda üzücü bir olay yaşandı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Emre Ertuğrul adlı anaokulu öğrencisi, 50 liralık aidat parasını ödemediği için okuldan kovuldu. Annesiyle birlikte okula gelen Ertuğrul, anasınıfı öğretmeni tarafından sınıfa alınmayınca ağlayarak evine döndü. Baba Adnan Ertuğrul ise okul yönetimi hakkında şikayette bulundu. Adnan Ertuğrul, "Oğlumun öğretmeni eşime 'Kusura bakmayın sizin çocuğunuzu okula alamıyoruz. Çünkü aidatı ödememişsiniz, müdürümüzün emri bu şekilde. Çocuğunuzu evinize götürün.' demiş. Arkadaşları sınıfa girerken benim çocuğum sınıfa giremeyince ağlayarak eve döndü. Ben de okul servisi çalıştırıyorum. Birçok öğrenci aidatını geciktiriyor. Aidat gecikti diye onları servise almayayım mı? Burada çocuğun suçu ne? Ben daha önce kendilerine parayı elden vereyim dedim ancak onlar bankaya yatıracaksın diye zorladılar. Parayı bankaya yatırma fırsatım da olmadı." dedi.

Yozgat'ta eğitim seviyesinin düşük olmasının sebebinin sürekli parayı ön planda tutan müdürlerden kaynaklandığını ifade eden Ertuğrul, "Demek ki okulda artık eğitim ticarete dönüşmüş, paran varsa okuyacaksın, paran yoksa kapı dışarı. Bir tarafta milli eğitim müdürlüğü, öğretmenleri kapı kapı dolaştırıp çocukları anasınıfına yazmak için çaba harcıyor, okul müdürleri ise öğrencilere 'Sen para vermedin okula gelme.' diyor. O zaman Milli Eğitim Bakanlığı neden anasınıfını zorunlu hale getiriyor? 50 lira için benim çocuğumun psikolojisi bozuldu, bunun hesabını kim verecek?" şeklinde konuştu.

İl milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ise bu yaşanan olayı tasvip etmediklerini belirterek konuyla ilgili inceleme başlatacaklarını belirtti. Okul yönetimi ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber