Bir isim dışında, KESK'in tüm yönetimi değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2011 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Olağanüstü Genel Kurulu'nun ikinci gününde yapılan seçimlerde, Demokratik Emek Platformu (DEMEP), Emek Hareketi, Devrimci Memurlar, Yöncüler ve Sendikal Birlik gruplarının listesi 240 oy alarak yeni yönetime seçildi. KESK'in yeni MYK'sı önümüzdeki hafta içinde görev dağılımını yapacak.

Anatolia Kongre ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen KESK Olağanüstü Genel Kurulu yeni yönetimin belirlenmesiyle sona erdi. Yapılan seçimlerde, DEMEP, Emek Hareketi, Devrimci Memurlar, Yöncüler ve Sendikal Birlik grupları arasında hazırlanan ortak liste yönetime seçildi.

Seçimlerde kullanılan 273 oyun 257'si geçerli sayıldı. İttifak listesi ise geçerli oyların 240'ını aldı. Çarşaf listede adaylıklarını koyan bağımsız adaylar ise 21 oy aldı. Sandıktan çıkan sonuca göre KESK'in yeni MYK'sı şu isimlerden oluşuyor: Kasım Birtek, Canan Çalağan, Akman Şimşek, Yaşar Gül, Hamide Yiğit, İlhami Şahbaz ve Döndü Taka Çınar.

Listede yer alan isimlerden sadece Akman Şimşek, daha önceki yönetim kurulunda bulunuyordu. Seçimle birlikte, Akman Şimşek dışındaki KESK'in tüm yönetim kurulu üyeleri değişmiş oldu.


Taciz iddialarıyla Olağanüstü Genel Kurula giden KESK'te delegeler oy verme işlemlerine başladı.

KESK Olağanüstü Genel Kurulu, Anatolia Kongre ve Gösteri Merkezi'nde ikinci gününde sürüyor. Yeni MYK için oy verme işlemleri sabah saatlerinde başladı.

KESK Olağanüstü Genel Kurulu'nda yeni yönetimin belirlenmesi için çarşaf listeyle seçime gidildi. Seçime Demokratik Emek Platformu (DEMEP), Emek Hareketi, Devrimci Memur grubu, Yöncüler ve Sendikal Birlik grupları ittifak yaptı.

İttifakta oluşturulan listede Kasım Birtek, Canan Çalağan, Akman Şimşek, Yaşar Gül, Hamide Yiğit, İlhami Şahbaz, Döndü Taka Çınar isimleri yer aldı. Ayrıca Şükran Doğan ve Mahmut Konuk da bağımsız olarak adaylıklarını koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber