YİBO'lar İBO oluyor!

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 09 Ocak 2011 16:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yemek, ısınma ve banyo problemi ile gündeme gelen Dark Sürücü Çağdaş Yaşam Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda inceleme yapan Mardin Valisi Hasan Duruer okul yönetimin devletin öğrenciler için göndermiş olduğu kaynağı iyi kullanmadığını söyledi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun Yatılı Bölge Okulları'ndaki incelemeleri sonucu hazırladığı ve Mazıdağı'ndaki Dark Sürücü Çağdaş Yaşam Yatılı İlköğretim Okulu öğrencilerinin "Doymuyoruz, üşüyoruz" şikayetlerinin yer aldığı rapor üzerine AK Parti Mardin Milletvekilleri Yüksel ve Şahkulbey ile Mardin Valisi Hasan Duruer 255 öğrencilerin eğitim gördüğü okulda incelemelerde bulundu.

Yurt ve yemekhanede incelemede bulunan Mardin Valisi Duruer, 2010 yılı için okula 956 bin TL bütçe ayrıldığını belirterek, "Devlet her türlü imkânı sağlamış vaziyette, her türlü finans desteğini sağlamış durumda, bu sene 900 bin lira para gelmiş ama bunun 345 bin TL'si geri gönderilmiş.

Kullanmamışlarsa bunda idari bir zafiyet oluşturuyor. Bulaşık makinesinin arızalı olması kabul edilemez. Zamanında uyarıldığı halde tasarruf tedbirleri kapsamında bunun yapılmamasında bir zafiyet var.

Daha önce de burada bir takım sıkıntılar oluşmuştu, 2 arkadaşımız görevden uzaklaştırılmıştı ama bu uzaklaş kırılanlar geri döndü. İdari zafiyeti kabul etmek mümkün değil. Önemli olan çocuklarımızın memnuniyetidir.

Ufak tefek sorunların giderilmesi için arkadaşlara gerekli talimatı verdik. Genel memnuniyetsizlik söz konusu değil. Çocukların kahvaltı ile sıkıntıları vardı biz de açık büfe sistemine çevirme kararı aldık. Çocuklar istedikleri kadar yemeklerini yiyebilecekler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber