Gümrük Muhafaza memuru'ndan Gümrükler Başmüdürüne silahlı saldırı

Haber Giriş : 25 Mart 2005 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis'te, tayini çıktıktan sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'nda basın mensuplarına rüşvet iddialarında bulunan gümrük muhafaza memuru, 1 saat sonra Gaziantep Gümrükler Başmüdürü Selahattin Aldemir'e makam odasında silahlı saldırı düzenledi.

Gaziantep Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'nde saat 14.30'da duyulan silah seslerinin, Başmüdür Selahattin Aldemir'e yönelik bir saldırı olduğu ortaya çıktı. 2 Mart'ta tayini Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na çıkarılan muhafaza memuru Zekeriya Aksakal, 20 gün sonra tekrar Gaziantep Gümrükler Başmüdürlüğü'ne atandı. Bunun üzerine bugün saat 13.30 sıralarında Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda basın mensuplarına röportaj veren Aksakal, rüşvet iddialarında bulundu.

Aksakal, "Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü'ne 20 gün önce atanmama rağmen, bir iftira yüzünden Gaziantep Başmüdürlük emrine tekrar atandım. Huzurum kalmadı. Aile düzenim şaştı. Ayağımı kaydırmak için düğmeye bastılar. Bu andan sonra yuvamı yıkanın, huzurumu kaçıranın, huzurunu kaçıracağım" dedi. Aksakal, ardından Gaziantep'e giderek Gümrük Başmüdürü Selahattin Aldemir'le görüşmek istedi. Müdür Aldemir'le makam odasında tartışan muhafaza memuru Zekeriya Aksakal, beylik tabancasını çekerek müdüre 3-4 el ateş etti. Aldemir saldırıdan yara almadan kurtulurken, saldırıyı gerçekleştiren Zekeriya Aksakal'ın olaydan sonra kaçtığı 34 VZ 4646 plakalı otomobil, Kolejtepe Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu. Geniş çaplı operasyon başlatan polis, Aksakal'ı suç aleti tabanca ile yakaladı.

Olay yerine gelen polis, silahlı saldırının gerçekleştiği makam odasında inceleme yaparak, Gümrük Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir'in ifadesini aldı. Olayın şokunu üzerinden atamadığı görülen Başmüdür Selahattin Aldemir, silahlı saldırıyla ilgili şunları söyledi:

"Gümrüklerde yaşanan dedikodulardan dolayı zaman zaman memurları rotasyon usulü tayin ediyoruz. Söz konusu memuru da Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na tayin ettiğimiz için bize tepkisini silahlı saldırı yaparak gösterdi. Biz dürüst bir şekilde görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber