Laptop projesinde bugüne kadar neler de söylenmiş...

Haber Giriş : 26 Mart 2005 00:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, laptop projesinin 24 Kasım 2004 Öğretmenler Günü'nde açıklanacağı konusunda kamuoyunda beklenti yarattı Ama o tarihte konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

2- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, özel bir TV kanalında, "Aralık 2004 içinde okullara laptoplar hakkında yazı-açıklama göndereceğiz ve dağıtıma hemen başlayacağız." dedi ama okullara böyle bir yazı göndermedi ve de laptoplar dağıtılamadı.

3- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, Maliye Bakanı adına konuşarak "Laptoplarda KDV oranını %1'e çekeceğiz." dedi ama bu açıklamadan haberi olmayan Maliye Bakanlığı haklı olarak bu talebi geri çevirdi.

4- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, Ocak 2005'te MEB'nin laptop projesini Vakıfbank'a devrettiğini ve 10 Ocak 2005'te laptop ihalesinin Vakıfbank tarafından yapılacağını söyledi; ancak ihalenin 26 Ocak 2005'e ertelendiğine ilişkin açıklama 13 Ocak 2005'te yapıldı; aradan geçen 3 gün boyunca öğretmenler konuya ilişkin büyük bir merakla açıklama beklemek zorunda kaldı.

5- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, yine özel bir TV kanalında "Laptop ihalesi 26 Ocak 2005'te Vakıfbank tarafından yapıldı, dağıtıma hemen başlanacak." dedi ancak ocak ayında laptoplar dağıtılamadı ve Hüseyin ÇELİK'ten herhangi bir açıklama yapılmadı.

6- Bu arada bazı gazetelere yansıyan haberlere göre laptoplarla birlikte ücretsiz veya cüzi bir ücrete Telekom tarafından 1 yıl ADSL bağlantısı verileceği duyuruldu. Ancak sonradan ADSL konusu unutuldu.

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, bazı basın-yayın organlarına zaman zaman yansıyan açıklamalarında laptopların Şubat 2005 başında-ortasında-sonunda dağıtılacağı konusunda açıklamalarda bulundu; ama laptoplar dağıtılamadı.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, Mart 2005'in son günlerine geldiğimiz halde hâlâ laptoplar hakkında tutarlı ve kesin bir açıklama yapmadı.

9- Geçen hafta gazetelere yansıyan haberlerde, laptop fiyatları 860 dolardan 1060 dolara çıktığı, Vakıfbank kredisinin hiç de düşük sayılamayacak bir oranda yani aylık 1.60 oranında olacağı ve dağıtımın 1 Nisan 2005'te başlayacağı belirtildi.

10- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, ihaleyi kazanan firmaların kamuoyuna açıklama yapmalarını yasakladığı için, bu firmalar öğretmenlerin ve kamuoyunun gözünde değer yitirdi.

11- Bütün bu süreçte, özellikle de son 4 aydır, Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinde 650 bin öğretmenin beklediği laptop ihalesine ilişkin tek satır haber yayınlanmadı; aksine MEB sitesi her gün, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'in yaptığı gezileri, katıldığı toplantıları yani öğretmenlerle ilgisi olmayan haberleri yayınladı.

13- Gazete haberleri laptopların özellikleri-fiyatları-kdv oranı konusunda değişik haberler verirken ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, konuya ilişkin tutarlı ve kesin bir açıklama yapmıyor ve 650 bin öğretmeni bekletmeye devam ediyor.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: ysuleyman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber