Eğitim-Bir-Sen'den öğretmene saldırıya kınama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen, Yeşilgölcük beldesinde bir öğretmenin öğrencisi tarafından darp edilmesini kınadı.

Yeşilgölcük Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan olayda, okul öğretmeni H.M., okul öğrencilerinden birinin bıçaklı saldırısına uğramıştı.

Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, üyeleri olan öğretmen H.M.'ye yapılan menfur saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Olayın mahkemeye intikal ettiğini, üyelerinin hakkını korumak için gerekli girişimlerde bulunacaklarını dile getiren Özüdoğru, "Fen Bilgisi öğretmeni H.M. görev yaptığı okulun 7. sınıf öğrencilerinden birinin saldırısına uğramış ve kesici aletler yüzünden darp edilmiştir. Öğrencisi tarafından darp edilen öğretmen arkadaşımıza 5 gün iş göremez raporu verilmiş ve psikolojik olarak büyük çöküntüye uğramıştır. Çalışkanlığı ve öğrencileriyle iyi ilişkileriyle bildiğimiz öğretmenimize yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Şiddet olaylarının ilköğretim birinci kademeye kadar indiğine vurgu yapan Eğitim-Bir-Sen Başkanı Celalettin Özüdoğru, sınav odaklı eğitim-öğretim yerine, ahlak ve erdemli bir eğitim sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber