Görev yerini değiştiren başmüdür ile yardımcılarına kurşun yağdırdı

Haber Giriş : 26 Mart 2005 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Gümrüğü'nde çalışan memur, görev yerini değiştiren başmüdür ile yardımcılarına kurşun yağdırdı. Saldırıda mucize eseri kimse yaralanmadı

Gaziantep Gümrük Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir makamında, görev yerini değiştirdiği memurunun silahlı saldırısına uğradı. Aldemir, olaydan yara almadan kurtulurken, saldırgan olaydan önce 'rüşvet' iddialarını içeren bir basın toplantısı yaptı.

Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda görev yapan gümrük muhafaza memuru Zekeriya A., Aldemir tarafından ihtiyaç üzerine geçici görevi iptal edilerek, Gaziantep Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü emrine alındı. Zekeriye A. dün Kilis-Gaziantep karayolunda basın toplantısı düzenleyerek müdür ve meslektaşlarına yönelik çeşitli iddialarda bulundu. Zekeriye A., "Paraşüt Operasyonu'nda yediemine teslim edilen malların çalındığı yerden açığa alındım. Bir yıl sonra mahkeme kararı ile görevime iade edildim. Genel müdürlüğün nokta atamaları kaldırmasıyla başmüdürlük emrine verilerek, hiçbir gerekçe gösterilmeden sağa sola tayin ediliyorum. Artık düğmeye basıyorum. Gümrükte rüşvet çarkı kırılmıştır" dedi.

Zekeriya A., akşam saatlerinde görevlendirme yazısı ile birlikte Gaziantep Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne gelerek Aldemir ile görüşmek istedi. Aldemir'in sekreterinin görüşme talebine ret yanıtı vermesi üzerine odaya zorla giren Zekeriya A. beylik tabancasıyla odada toplantı halinde bulunan başmüdür Aldemir, başmüdür yardımcısı Ayhan Yazıcı ile Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürü Ali Özdemir'e dört el ateş etti.

Ucuz kurtuldular
Kendilerini yere atan Aldemir, Yazıcı ve Özdemir saldırıdan mucize eseri yara almadan kurtuldu.
Olaydan sonra kaçmak isteyen Zekeriye A. polis tarafından yakalandı. Aldemir, "İhtiyaç üzerine memurun geçici görevini iptal ederek tayinini tekrar Gaziantep'e aldık. Bu tayin-de art bir niyet yok. Ama memurumuz olayda başka şeyler arayarak, silahlı saldırıda bulundu. Hiçbir anlam veremedim" diye konuştu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber