Memura taksitle böbrek sattılar

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelde devlet memurlarına böbrek pazarlayan organ nakli çetesinin, müşteriye ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla taksit yaptığı ortaya çıktı

Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Amirliği Ekipleri, 7 ay önce gelen bir istihbarat üzerine, organ ticareti yapan şebekeyi takibe aldı. Özellikle borç batağında olan kişilerin böbreklerini alıp ihtiyacı olanlara sattığı belirlenen şebekeyle ilgili delil toplayan polis, önceki gün "Av Mevsimi" adını verdiği operasyon kapsamında 11 ilde 46 ayrı noktaya baskın düzenledi. Adana, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Kocaeli, Mersin, Hatay, Batman, Şırnak ve Bingöl'de gerçekleştirilen operasyonda şebekenin lideri olduğu öne sürülen Osman K. (46) ile 11 kişi yakalandı. Şebekenin böbreklerini satın aldığı ya da böbrek sattığı 21 kişi de gözaltına alındı.

AKRABA GÖSTERDİLER

Şebekenin maddi sıkıntı içinde olan kişileri daha önce böbreğini satan kişiler aracılığıyla bulup böbreklerini 10 ile 15 bin liraya satın aldıkları, bu böbrekleri de ihtiyacı olanlara 20 ile 25 bin lira arasında sattığı öğrenildi. Şebekenin ayrıca, böbrek nakillerini de Antalya, Ankara ve İstanbul'daki tam donanımlı hastanelerde gerçekleştirmesi için tarafların akraba olduklarına dair sahte belgeler düzenlediği de anlaşıldı. Hastane yönetimlerini ve doktorları sahte belgelerle kandıran şebekenin, bir ilke imza atarak böbrek satışlarını taksitle de yaptıkları ortaya çıktı. Taksitle böbrek alanların senet imzalayıp taksitleri postane yoluyla ödediği de belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber