Öğretmene cinsel istismar davası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ocak 2011 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni 40 yaşındaki H.K. hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda okuyan 11 yaşındaki M.G., geçen ay ailesine öğretmen H.K.'nın, teneffüs sırasında elle tacizde bulunduğunu söyledi. 14 Aralık 2010'da ailenin şikayeti üzerine yakalanıp tutuklanan H.K., suçlamaları kabul etmedi. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

İddianamede, öğretmenin 2 öğrenciye daha cinsel istismarda bulunulması iddiasıyla ilgili soruşturma sürdüğü de belirtilerek, "Şüphelinin 2009 yılı Eylül ayı ile şikayet tarihi olan 14 Aralık 2010 tarihleri arasında mağdurenin değişik günlerde sınıfta yalnız olduğu sırada cinsel organını ellemek, eteğini kaldırıp bacaklarını ellemek, sıranın üzerine yatırdığı mağdurenin üzerine çıkmak, göğüslerini ellemek suretiyle mağdureyi istismar ettiği ve yaptıklarını anlatmaması hususunda tehdit ettiği delillerden anlaşılmıştır" denildi.

Suçlamaları kabul etmeyen, kendisine iftira atıldığını öne süren öğretmen, önümüzdeki günlerde Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber