Çubukçu: Danıştay yetkimi gasp ediyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ocak 2011 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Batman'a giden ve Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte kahvehanede çay içip dinlenen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yaptığı yazılı açıklama ile de Danıştay'ı eleştirdi.

SABAH gazetesinin ''Danıştay'dan Bir İlk: Meclis'e Çubukçu İçin Suç Duyurusu'' haberini hatırlatan Çubukçu, "Danıştay adeta bakanlık makamının yerine geçerek, bir ilçe milli eğitim müdürlüğüne kimi atamamız gerektiğini söylemektedir. Danıştay, idarenin yetkisini adeta gasp ederek, yürütmenin yerine karar vermiştir ki bu da hukuk devletine uymaz" dedi.


Danıştay'dan bir ilk: Meclis'e Çubukçu için suç duyurusu


Danıştay kararında, Yalova Termal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İnan'ın Şişli'ye atanmak istediğinin belirtildiğini bildiren Çubukçu, kararda, "İdare Mahkemesi kararlarına rağmen atanma talebi objektif değerlendirilmemiştir. Bakanın dokunulmazlık nedeniyle suç teşkil eden eylemlerden dolayı yargılama sürecinin başlamamış olması, anılan işlemi hukuka uygun hale getirmeyeceği gibi bakanın bu işlemdeki sorumluluğunu ortadan kaldırmaz'' denildiğini belirtti. Çubukçu, "Alınan bu kararla gelecek için endişe duydum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber