Mobbing davasını kazanan hukukçu hocayı judocu yaptılar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Ocak 2011 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mobbing iddiasıyla açtığı davayı kazanan Hukuk Anabilimdalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Mustafa Çakır, yüksekokula judo hocası olarak atandığını iddia etti

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakır, tacizlerin sürdüğünü söyledi.

ÖNDER YILMAZ Ankara

Kocaeli Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilimdalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakır, uğradığı psikolojik tacizlere (mobbing) karşı açtığı davayı kazanmasına rağmen, Hereke Meslek Yüksekokulu'na judo hocası olarak sürüldüğünü belirterek TBMM'ye başvurdu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde ayrı ayrı oluşturulan iki ?mobbing alt komisyonuna? başvuran Çakır, kendisine mobbing uyguladıkları gerekçesiyle, Kocaeli Üniversitesi yöneticileri hakkında açtığı davayı kazandığını, ancak tacizlerin sürdüğünü iddia etti. Yargı kararlarına rağmen üzerindeki baskı yüzünden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne geçmek zorunda kaldığını belirten Çakır, yazısında, Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesiyken, Hereke Meslek Yüksekokulu'na judo hocası olarak görevlendirildiğini de iddia etti. Çakır, başvurusunda şunları belirtti:

?Mesleğimi yapamıyorum'

- Mesleğimi yapamaz hale geldim. Savunma dilekçesini hazırlamakla geçen gecelerim bir yana, derslere sokulmamam, konferanslara gönderilemem neticesinde, bir de ?işini iyi yapmıyor' damgası yedim. Öte yandan hak aradıkça ?davakolik' olmakla suçlandım. Başıma gelenler halen bitmedi.

?Halen devam ediyor'

- Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ve Hukuk Fakültesi Dekanlığı tarafından bana mobbing uygulandığı bir iddia değildir. Bu konu, adli ve idari yargı kararlarıyla kesinleşmiş bulunmaktadır. Üniversite yönetiminin şahsıma karşı yıldırma faaliyetleri yürüttüğü kesin hüküm haline gelmiştir. Lakin halen bu psikolojik taciz devam etmektedir. Yargı kararlarına rağmen, üzerimde devam eden baskı neticesi başka üniversiteye geçmek zorunda kaldım. Halen üniversiteden ayrılmamı sağlamak amacıyla, durmadan sözleşmemle ilgili yazılar yazıp görev yapmakta olduğum üniversiteyi dahi huzursuz etmişlerdir.

?Beni atmaya çalıştı'

- Sözleşmemle ilgili raporu, görev yaptığım Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne verdim. Fakülte Yönetim Kurulu raporu değerlendirerek, uzatılması yönündeki görüşünü Kocaeli Rektörlüğü'ne gönderdi. Kocaeli Üniversitesi, bu yazıyı görmezden gelerek hukuka aykırı şekilde jüri kurdu. Jüri olumlu rapor verdiği halde, sözleşmemin bittiği 23 Ağustos 2010'da Hukuk Fakültesi Yönetim Kurulu'nu toplayarak, sözleşmemi iptal etmeye, yani beni atmaya çalıştı.

Üniversite de tacize uğradı

- Sözleşmemin uzatılması kararı geçtiği halde, bu kararı Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komsuoğlu imzalamadı. Tek amacı beni üniversiteden atmak olan yönetim, sanki tüm bunlar olmamış gibi şahsım hakkında yeniden bir rapor istedi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi de benim yüzümden resmi yazılarla tacize uğramış durumdadır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber